29 / 03 / 2024

Büyükçekmece'de icradan satılık villa! 4.2 milyon TL'ye!

 Büyükçekmece'de icradan satılık villa! 4.2 milyon TL'ye!

İstanbul İl, Büyükçekmece İlçesi, Karaağaç Mahallesi'nde yer alan villa vasıflı gayrimenkul icradan satılıyor..


İstanbul İl, Büyükçekmece İlçesi, Karaağaç Mahallesi'nde yer alan villa vasıflı gayrimenkul 20 Mart 2018 tarihinde ilk ihalesine çıkıyor. Bedeli 4 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. 



Özellikleri : İstanbul İl, Büyükçekmece İlçe, 236 Ada, 1 Parsel, KARAAĞAÇ Mahalle/Köy, Sırtköy Çiftliği Mevkii, 154 Nolu Bağımsız Bölüm Satışa konu taşınmazın plan itibariyle; zemin kat; giriş holü, salon, mutfak, bir yatak odası, ebeveyn banyosundan ibaret olduğu, salonda şömine, zeminlerin parke, ıslak alanların seramik, tavanların spotlu asma tavan, 1.katın; iki yatak odası, bir giyinme odası, banyo tuvalet, ebeveyn yatak odası, ebeveyn banyosundan ibaret olduğu, zeminlerin lamine parke, kapıların mobilya masif kapı, duvarların kağıt kaplama, soyunma odası, banyo ve merpende galeri boşluğu, bodrum katın; çamaşır odası, tesisat odası, çalışma odası, banyo tuvalet, depo, iki yatak odası, ebeveyn banyosu, salon, Amerikan mutfak ve bahçe terasından ibaret olduğu anlaşılmaktadır. Villanın bahçesinde kış bahçesi ve yüzme havuzu bulunmaktadır. Bodrum kat duvarları kısmen kağıt kaplama olup, kısmen dekoratif kağıt kaplama, yerler karo seramiktir. Isıtma merkezi sistem olup, villa içersinde havalandırma sistemi bulunmaktadır. Katlar arası irtibat bej mermer döşeli merpenle temin edilmektedir. Merpen korkulukları ahşap tırabzanlı, ferforje demir korkulukludur. Bakımlı ve düzenli bahçesi mevcuttur. Kapalı otoparka sahip bulunmaktadır. Taşınmaz takriben brüt 220 m2 oturum alanlı olup, takriben brüt 660 m2 kullanım alanına sahiptir. Site giriş çıkışları güvenlik kontrollü olup, bakımlı bahçesi ve tamamlanmış çevre düzenlemesine sahiptir. Uzun bir müddettir kullanılmadığı ve havuz bahçe bakımlarının yapılmadığı tespit edilmiştir. Villa salonunda şömine bulunduğu,zeminlerin dekorlu ahşap parke döşeli, salon ve 1.kat arasında galeri boşluğu olduğu, katlar arası irtibatın bejmermer döşeli merpenle temin edildiği, merpen korkuluklarının ahşap tırabzanlı, ferforje demir korkuluklu olduğu, villada asansör bulunduğu, villanın zemin katının; giriş holü, salon, mutfak, bir yatak odası, ebeveyn banyosundan ibaret ve balkonda şömine, zeminlerin lamine parke, ıslak alanların seramik,tavanların spotlu asma tavan olduğu, bahçe ile dışarıdan irtibatlı merpen bulunduğu, müstesna bir malzeme ve işçilik sarfıyla inşa edildiği, takriben 100 hektar bir alanda; az sayıdaki villadan oluşan bir site içerisinde yer aldığı belirtilmektedir.



Kıymeti : 4.250.000,00 TL

1. Satış Günü : 20/03/2018 günü 15:40 - 15:45 arası

2. Satış Günü : 16/04/2018 günü 15:40 - 15:45 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Ekinoba Mah. Londra Asfaltı Yan Yol, No:107 (Çanakkale Sok. Aymerkez Karşısı) BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL

 


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankasındabulunan TR420001500158007290494645 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/5204 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.24/01/2018