29 / 03 / 2024

Bodrum Konacık'ta satılık gayrimenkul! 11.5 milyon TL'ye!

 Bodrum Konacık'ta satılık gayrimenkul! 11.5 milyon TL'ye!

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü, Konacık Mahallesi, Beylikkırlar Mevkii'deki arsasını ihale ile 22 Kasım'da satıyor...


Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, Konacık Mahallesi, Beylikkırlar Mevkii'de yer alan Ticaret alanında kalan 1/1000 ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planında parselin tamamı 22 Kasım'da satılıyor. Arsa için muhammen bedel 11 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

 

2886 SAYILI KANUN UYARINCA TAŞINMAZ SATIŞI YAPILACAKTIR

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünden:


 Bodrum Konacık



Yukarıda nitelikleri belirtilen 1. sırada yer alan mülkiyeti Hazineye ait taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile satış ihalesi yapılacaktır

1 - İhale yukarıda belirtilen gün ve saatlerde Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünde Milli Emlak Müdürü Odasında toplanacak İhale Komisyonunca yapılacaktır.

2 - İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi,

b) Tebligat için Türkiye'deki adreslerini gösterir belgeyi,

c) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nüfus cüzdan suretlerini vermeleri (Aslı ihaleye başlamadan önce ibraz edilecektir.), tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

ç) Geçici teminatın yatırıldığına dair belgeyi (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri banka teyit yazısı ile birlikte getirilecek süresiz teminat mektupları veya Hazine Müsteşarlığınca İhraç Edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri)

d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil belgesi ve faaliyet belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (b), (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi, ortak katılım halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesinin verilmesi gerekmektedir.

3 - İhalesi yapılacak Hazine adına kayıtlı taşınmaz malın 2886 sayılı Kanunun 36. maddesine göre Kapalı Tekli Usulü ile satışı yapılacak olup, ihaleye iştirak etmek isteyenler tarafından hazırlanacak olan teklif için;


A - DIŞ ZARF: Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir. (Teklif mektubunu içeren zarf, geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgeler ile birlikte bu zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı soyadı adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır). 

a. Teklif mektubunu içeren zarf,

b. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren yetki belgesi; gerçek kişilerde (şahıslarda) nüfus cüzdan sureti veya aslı ihale esnasında gösterilmek üzere nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. kimlik numarasını içeren) , tüzel kişilerde ise imza sirküleri (Vergi kimlik numarasını içeren), kamu tüzel kişilerinin ise, geçici teminattan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge, 

c. Geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit içi ve süresiz ibaresi olan banka teminat mektubu 

d. Gerçek kişiler için Türkiye sınırları içerisinde ikametgahını olduğunu gösterir belge (2017 yılında Nüfus Müdürlüğü veya Muhtardan alınmış ikametgah veya yerleşim yeri belgesi) 

e. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından, ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda (2017 yılında) alınmış, siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Faaliyet Belgesi),

f. Vekaleten ihaleye katılımlarda, istekli adına ihaleye katılabileceğine dair noter tasdikli vekaletname 

g. Ortak girişim olması halinde, Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile birlikte iş ortaklığı oluşturacak gerçek ve tüzel kişilerin her biri tarafından ilgilisine göre istenilen belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur. İç zarfın ise;


B - İÇ ZARF: İç zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir,(İç Zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ve adresi ile imzası yazılır.)

a. Teklif Mektubu (Teklif mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifle şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir.  Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilerek hiç ihaleye girilmemiş sayılır.) şeklinde hazırlanarak teklif zarflarının Bodrum Hükümet Konağı ikinci katında yer alan Milli Emlak Müdürlüğündeki ihale komisyonu başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

4 - Yapılacak olan ihalelerde tekliflerin posta yoluyla veya elden gönderilmesi halinde yine yukarıda belirtilen ihale gün ve saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaştırılması gerekmektedir. Posta ile yapılacak müracaatlarda postadaki gecikmelerden İhale Komisyonu sorumlu değildir. İhaleye katılacak olanlar; ihale saatine kadar tekliflerini (Teklif mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak) ve bu teklifle birlikte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiğini belirtilecektir.

5 - İstekliler, mesai saatleri içinde her türlü bilgi ve şartnameyi Milli Emlak Müdürlüğünden bedelsiz olarak görebileceklerdir.

6 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7 - Taşınmaz satış ihalesi sonrasında her hangi bir vergi, resim ve harç alınmayacaktır. Satış bedeli taksitle de ödenebilir. Taksitle ödeme hâlinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda taksitlerle ödenir. Alacağın kalan kısmına kanunî faiz uygulanır.

8 - Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir. (Bilgi İçin : 0 (252) 316 75 25)

İlan olunur.