23 / 04 / 2024

Antalya'da icradan satılık 4 gayrimenkul! 5,7 milyon TL'ye!

 Antalya'da icradan satılık 4 gayrimenkul! 5,7 milyon TL'ye!

Antalya İli Kaş İlçesi Kalkan Mahallesi'nde yer alan 4 gayrimenkul 15 Kasım'da ilk ihalesine çıkarılacak. Gayrimenkullerin bedeli 5 milyon 707 bin TL olarak belirlendi...


Antalya İli Kaş İlçesi Kalkan Mahallesi'nde yer alan 4 gayrimenkul toplamda 5 milyon 707 bin TL bedel ile icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkuller için ilk ihale tarihi 15 Kasım olarak belirlendi. 

 

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Satışa konu Taşınmaz Antalya İli Kaş İlçesi Kalkan Mah. Ortaalan Mevkii 1794 nolu parseldir. Taşınmazın parsel alanı 657,00 m2 olup tüm hissesi borçlu şahıs adına kayıtlıdır. İmar planı içerisinde kalmaktadır. (Konut alanı Taks 0,30 kaks 0,60 ayrık nizam iki kat)Taşınmaz tapu kaydında apartman olarak gözükmesine rağmen 3 katlı ve teras katıda mevcut, otel olarak kullanıldığı gözüken bir yapı olduğu görülmüştür bu hali ile satışa konudur. Otel Yapısı (3 Katlı) ; Betonarme karkas olarak zemin kat+1. Kat+2. Kat ve teras bölümünden olmak üzere 3 normal katlıdır. Dış cephesi büyük oranda beyaz çimento harçlu çaplanmış doğal taş kaplıdır. Yine dış cephede balkonlar ve pencere sövelerinde iyi kalitede ve işlenmiş olarak ahşap malzemeler kulllanılmıştır. Yapı mevcutta otel olarak kullanılmaktadır. Tüm inşaat iş kalemleri iyi kalitede ve işlenmiş olarak ahşap malzemeler kullanılmıştır. Yapı mevcutta otel olarak kullanılmaktadır. Yüm inşaat iş kalemleri iyi kalitede tamamlanmış, asansörü de bulunmakta bakımlı ve faal durumda, bahçesinde peyzaj düzenlemesi yapılmış durumdadır. Parselin yapı dışındaki alanları yüzme havuzu, dinlenme ve açık alan olarak düzenlenmiş, sınır duvarları batı taraflarında bitirilmiş durumdadır. Doğu ve güney kısımlarında ise duvar yapılmamış, parselin kullanımı diğer komşu parsellerle bir bütün halindedir. Yapının taban alanı 335 m2 olmak üzere ve bu durumda toplamda kullanım alanı 1.005 m2?yi bulmaktadır. Yapı Kalkan mahallesi şehir merkezine 750 m kadar mesafede ve tüm altyapı hizmetlerinden faydalanır durumdadır. Satışa konu taşınmazın arazisi ; İmar planı içerisinde konut alanı şehir merkezine 750 m kadar mesafede 10 metelik yoğun trafiğe sahip Kalkan mahalle ana yoluna cephe, etrafta iş yerleri, müstakil konutlar ve küçük oteller bulunmaktadır. Bariz deniz manzarası bulunmamakta, Konum itibariyle ticari ortam olarak cazip bir pozisyondadır. Taşınmaz Kalkan Mahalle ara yoluna iki taraftan cephe, tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanır durumdadır.

Kıymeti : 3.557.300,00 TL

Satış Günü : 15/11/2017 günü 13:30 - 13:40 arası

2. Satış Günü : 12/12/2017 günü 13:30 - 13:40 arası

Satış Yeri : KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TOPLANTI SALONU KAŞ/ANTALYA

 

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Satışa konu Taşınmaz Antalya İliKaş İlçesi Kalkan Mah. Ortaalan Mevkii 239 ada 3 nolu parsel taşınmaz (Dosyasında her ne kadar 2531 nolu parsel olarak işleme konulmuş olsa da 18. Madde İmar uygulamasına tabi tutulmuş olup yeni haliyle 239 ada 3 nolu parsel haline gelmiştir.) üzerinde bulunan Zemin Kat 1 bolu bağımsız bölümdür. Taşınmazın parsel alanı 500,50 m2 olup 150/263) 285,46 m2lik hissesi borçlu şahıs adına kayıtlıdır.Taşınmaz üzerinde 3 KATLI BETONARME İŞHANI VE ARSASI nitelikli ve (Zemin Kat 1 nolu bağımsız bölüm) vasfına sahiptir. İmar planı içerisinde kalmaktadır. (Konut Alanı Taks:0,20 Kaks 0,40 ayık nizam iki kat)Bodrum+Zemin+1. Kat ve teras kattan oluşan yapı bulunmaktadır. Arsa sınırları duvarlarla çevrilidir. Satışa konu kısım ise Zemin Kat 1 nolu bağımsız bölümdür.22.02.2013 tarihinde kat mülkiyetine geçilmiştir. İnşaat iş kalemleri iyi sayılabiliecek kalitede tamamlanmış, tümüyle işyeri olarak da kullanım halindedir. Parselin yapı dışındaki alanları geçiş ve açık alan olarak düzenlenmiş, sınır duvarları bitirilmiş durumdadır.1 nolu Bağımsız Bölüm; Yapının giriş katı olan zemin katını kapsamakta, yerinde yapılan incelemede zemin katın altında olan Bodrum kat da bu bağımsız bölüm kullanımında olduğu görülmüştür. Bağımsız bölüm daha önceden işyeri olarak kullanılmış, tarih itibariyle boş durumdadır. Yapı henüz yeni,, pencereler PVC genel olarak bakımlı, olması gereken malzeme ve işçilik seviyesi ise yeterli seviyededir.Projesine göre mutfak+wc ve işyerinden oluşmaktadır. 1 nolu bağımsız bölümün taban alanı yaklaşık olarak 165 m2 olmak üzere toplamda kullanımda olan alan 330 m2dir. Bağımszı bölüm tümüyle Kalkan Mahallesi ticari hayatının merkezinde yer almakta, tüm altyapı hizmetlerinden faydalanır durumdadır.Arazi; İmar planı içerisinde konut alanı şehir merkezinde, 20 m lik mahalle ana yoluna cephe, etrafta bankalar, iş yerleri, müstakil konutlar ve küçük oteller bulunmaktadır. Ticari ortam olarak son derece cazip pozisyondadır.Taşınmaz mahalle ana yoluna cephe, tüm alt yapı hizmetlerie haiz durumdadır.

 

Kıymeti : 1.177.748,10 TL

1. Satış Günü : 15/11/2017 günü 13:50 - 14:00 arası

2. Satış Günü : 12/12/2017 günü 13:50 - 14:00 arası

Satış Yeri : KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TOPLANTI SALONU KAŞ/ANTALYA


3 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Satışa konu taşınmaz Antalya İliKaş İlçesi Kalkan Mah. Ortaalan Mevkii 1793 nolu parseldir. Taşınmazın parsel alanı 289,00 m2 olup tüm hissesi borçlu şahıs adına kayıtlıdır. Taşınmaz Arsa olarak gözükmektedir. İmar planı içerisinde kalmaktadır.(Konut alanı taks:0,30 kaks:0,60 ayrık nizam iki kat)Taşınmaz tapu kaydında arsa olarak gözükmesine rağmen kat irtifakı henüz kurulmayan, 2 katlı ve teras katıda mevcut, otel olarak kullanıldığı gözüket bir yapı olduğu görülmektedir.Taşınmaz üzerindeki Otel Yapısı (2 Katlı) ; Betonarme karkas olarak zemin kat+1. Kat ve teras bölümünden olmak üzere 2 normal katlıdır. Dış cephesi büyük oranda beyaz çimento harçlı çaplanmış doğal taş kaplıdır. Yine dış cephede balkonlar ve pencere sövelerinde iyi kalitede ve işlenmiş olarak ahşap malzemeler kulllanılmıştır. Yapı mevcutta otel olarak kullanılmaktadır. Tüm inşaat iş kalemleri iyi kalitede ve işlenmiş olarak ahşap malzemeler kullanılmıştır Yapı mevcuttaotel olarak kullanılmaktadır. Tüm inşaat iş kalemleri iyi kalitede tamamlanmış, bakımlı ve faal durumda, bahçesinde peyzaj düzenlemesi yapılmış durumdadır. Parselin yapı dışındaki alanları dinlenme ve açık alan olarak düzenleniş, sınır duvarları doğu ve güney taraflarında bitirilmiş durumdadır. Batı ve kuzey kısımlarında ise duvar yapılmamış, parselin kullanımı diğer komşu parsellerle bir bütün halindedir. Yapının taban kapalı 85 m2 kadar iken üst kat kapalı alanı 195 m2 kadar gelmekte toplamda kullanımda olan alan 190 m2 yi bulmaktadır. Yapı Kalkan mahallesi şehir merkezine 750 m kadar mesafede ve tüm altyapı hizmetlerinden faydalanır durumdadır.

Arazi; İmar planı içerisinde konut alanı şehir merkezine 750 m kadar mesafede 10 m?lik Kalkan mahalle ara yoluna cephe, etrafta iş yerleri, müstakil konutlar ve küçük oteller bulunmaktadır. Bariz deniz manzarası bulunmamakta, ticari ortam olarak çok cazip bir pozisyonda değildir.Taşınmaz kalkan mahalle ara yoluna iki taraftan cephe, tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanır durumdadır.

Kıymeti : 697.900,00 TL

1. Satış Günü : 15/11/2017 günü 14:10 - 14:20 arası

2. Satış Günü : 12/12/2017 günü 14:10 - 14:20 arası

Satış Yeri : KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TOPLANTI SALONU KAŞ/ANTALYA

 

4 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Antalya İl, Kaş İlçe, 1792 Parsel No, KALKAN MAH/ORTAALAN MEVKİİ Mahalle/Mevkii, Satışa konu taşınmaz Antalya İli Kaş İlçesi Kalkan Mah. Ortaalan Mevkii 1792 nolu parseldir. Taşınmazın parsel alanı 275,00 m2 olup tüm hissesi borçlu şahıs adına kayıtlıdır. Taşınmaz Arsa pozisyonunda, üzerinde her hangi bri yapıbulunmamakta, zemini ahşap kaplı, yine özel imalat şeklinde yapılmış ahşap malzemelerle sökülebilir şekilde kiriş ve kolonlar oluşturulmuştur. İmar planı içerisinde kalmaktadır.(Konut alanı:taks 0,30 kaks 0,60 ayrık nizam iki kat) Taşınmaz üzerinde sökülebilir ahşap imalatlar dışında bir şey bulunmamaktadır. Arsa sınırları duvar ile çevrilidir. İmar planı içerisinde konut alanı şehir merkezine 750 m kadar mesafede, 10 m?lik Kalkan Mahalle ara yoluna cephe, etrafta iş yerleri, müstakil konutlar ve küçük oteller bulunmaktadır. Bariz deniz manzarası bulunmamakta, ticari ortam olarak çok cazip bir pozisyonda değildir. Taşınmaz mahalle ara yoluna cephe, tüm alt yapı hizmetlerine haiz durumdadır.

 

Kıymeti : 275.000,00 TL

1. Satış Günü : 15/11/2017 günü 14:30 - 14:40 arası

2. Satış Günü : 12/12/2017 günü 14:30 - 14:40 arası

Satış Yeri : KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TOPLANTI SALONU KAŞ/ANTALYA

 

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/354 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.21/09/2017