29 / 03 / 2024

Antalya Özel İdare binasının yıkım ihalesi bitti!

Antalya Özel İdare binasının yıkım ihalesi bitti!

Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki en büyük engel olarak görülen, 2004 yılında yaşanan kolon patlamasının ardından boşaltılan ancak ne olacağına bir türlü karar verilemeyen 14 katlı eski Özel İdare binasının yıkım ihalesi tamamlandı...


Antalya'nın "kanayan yarası" eski özel idare binası nihayet yıkılacak. Kolon patlaması tespit edilen ve 11 yıldır yıkılmayı bekleyen binanın yıkım ihalesi tamamlandı.


TÜREL NE DEMİŞTİ? 

Eski Özel idare binasının yıkımı konusunda net konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türe , Mayıs ayıran sonunda bu bina olmayacak. Mayıs ayı ortası itibariyle Antalyalılar, Özel İdare binasını yerinde göremeyecek Şimdiden hatıra fotoğrafları çektirmeye başlasanız iyi olu. Yerine ne yapılacağını da sivil toplum kuruluş yetkilileri ve kanaat önderleri ile tartışmaya açacağız" demişti. 


ANTALYA'da kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki en büyük engel olarak görülen, 2004 yılında yaşanan kolon patlamasının ardından boşaltılan ancak ne olacağına bir türlü karar verilemeyen 14 katlı eski Özel İdare binasının yıkım ihalesi tamamlandı. 


DESTEK GELİYOR 


Antalya Büyükşehir Belediyesi yıkım çalışmasının bu ay içinde başlatılacağı müjdesini verirken, sürece ilişkin ilk destek açıklaması Türkiye Müteahhitler Federasyonundan geldi. 

Federasyon adına açıklama yapan Başkan Vekili Deniz Karataş, yıkım kararının Büyükşehir 'e maddi katkı sağlayacağını söyledi.

 

HERKES MEMNUN 


Yıkımı yılan hikâyesine dönen eski Özel idare binasını Antalya'nın çürük dişi olarak gördüklerini dile getiren Karataş, "Yerel yöneticilerin verdiği sözleri tutması meslek örgütümüzdeki müteahhit meslektaşlarımızı ve vatandaşlarımızı son derece memnun etmiştir.Bu çalışma ile Antalya imajı açısından büyük önem taşımaktadır" dedi. 


UCUBE YIKILIYOR 

Büyükşehir'in yıkımdan para kazanacağını da belirten Karataş şöyle devam etti: "Antalya'nın çürük dişi ya da hayalet bina dediğimiz, ucubeden kurtulacağımızı hatta bu yıkımın belediyeye 357 bin lira para kazandıracak olmasını takdirle karşılıyoruz. 


BEDEL AYRILMIŞTI 


İl Genel Meclisi 2011 yılı bütçesinde yıkım bedeli olarak 720 bin lira gibi bir rakam tespit edilmiş ve yıkım için gerekli bu ödeneği ayırmıştı ancak yapılan son ihalede kamu yararı adına önemli bir başarı sergilenerek binanın içinde kullanılan demirler yıkımı yapacak firmaya verilerek karşılığında belediye bütçesine gelir sağlanmıştır." 


Hürriyet Akdeniz