27 / 04 / 2024

Turizm projeleri

İstanbul'u bu yıl 6 milyon 538 bin turist ziyaret etti!

İstanbul'u 7 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,4 artışla dünyanın dört bir köşesinden 6 milyon 538 bin 273 turist ziyaret etti.

Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor!

Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor. Kimisi memleketine kimisi de tatil bölgelerine gitmek için şimdiden plan yapmaya başladı. Yetkililer ise yolda kalmak istemeyen vatandaşları uyardı.

Kruvaziyerle 5 ayda yaklaşık 100 bin turist geldi!

Turist sayısı ile İstanbul, Kuşadası ve de Antalya limanlarını geride bırakan İzmir Alsancak'a, yılın ilk 5 ayında 43 gemi ile 100 bine yakın yolcu geldi.

İzmir'deki müze ve ören yerlerinde ziyaretçi sayısı yüzde 5,1 arttı!

İzmir' deki müze ve de ören yerlerine bu yılın ilk 3 ayında ziyaret eden turistlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 arttı.

İstanbul’da Mayıs-Ekim arasındaki turizm rezervasyonları doldu!

Kongre turizminde dünyada 9’uncu sıraya yükselen İstanbul’da mayıs-ekim arasındaki bütün rezervasyonlar doldu. İstanbul’da düzenlenecek 57 kongreye 49 bin kişi kayıt yaptırdı. Seminer ve fuarlar dahil Türkiye kongre turizminden 3 milyar dolar bekliyor.

Türk turizmciler, Rusya pazarından umutlu!

Rusya' nın başkenti Moskova' da düzenlenen İntourmarket fuarına katılan Türk turzimciler, bu yıl Rusya pazarından umutlu. Turizmciler, 2014 yılının 2013' den geride olmayacağını dile getirdiler...

Antalya'yı 2013 yılında 12 milyon 66 bin yabancı turist ziyaret etti!

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Antalya'yı geçen yıl 12 milyon 66 bin yabancı ziyaret etti. Bu rakam, şehre gelen yabancı turist sayısında Cumhuriyet tarihinin rekoru oldu...