29 / 03 / 2024

Turizm haberleri

Kapadokya'yı 2014'ün ilk 6 ayında 1 milyon kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları ve yer altı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, yılın ilk 6 ayında 1 milyon 261 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Antalya'da turistlerin yeni ilgi odağı kablolu su kayağı oldu!

Manavgat ilçesinde 200 dönümlük alana kurulan 3 suni gölde yapılan kablolu su kayağı tesisleri, deniz, kum ve güneş üçlemesinden sıkılan ve eğlenmek için alternatif arayan turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Alaeddin Babaoğlu: Doğu Roma Müzesi açılsa, turist sayısı 15 milyon artar!

Alman ortaklı yatırım şirketi Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu "burada acilen Doğu Roma İmparatorluğu Müzesi yapılması gerek turist en az 15 milyon artar" dedi.

Sağlıktaki başarı, turizmi etkiliyor!

Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan katıldığı bir televizyon programında, sağlık turizminin ülkelerin ekonomilerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek, sağlıktaki başarının, turizmi tetiklediğini vurguladı.

Çinli turistler için uçuş seferleri artmalı!

Ali Tunç Batum "Haziran ayında gelen turist sayısı sektörü tatmin etmese de temmuz-ağustos sayesinde 2011 rekoru kırılabilir" dedi. Turizm temsilcileri Çinli turisti çekebilmek için uçuş seferlerinin artırılmasını istiyor

Adana Triton Apart Otel açıldı!

Adana'nın sahil ilçesi Yumurtalık'ta 12 milyon 500 bin liralık yatııımla inşa edilen Triton Apaıt Otel hizmete girdi. Hakan ve Oğuzharı Ağca kardeşlerin turizm sektörüne kazandırdığı Triton Apart Otel ekonomik tatil seçenekleriyle dikkat çekti.

Karabulut Tekstil, İstanbul'da 52 odalı butik otel açacak!

Kadın giyiminde Ayhan markasıyla faaliyet gösteren Karabulut Tekstil, İstanbul'da açacağı 52 odalı butik otelle turizm sektörüne de adım atacak. 6.500 metrekare alana sahip bina yaptıklarını söyleyen Cem Karabulut 52 odalı butik bir otel olacak dedi.

Er Yatırım 10 yılda 300 milyon dolar yatırımla 20 adet 4 yıldızlı otel yapacak!

Turizme uluslararası arenada tanınacak iş otelleri yatırımcısı olarak giren Er Yatırım, 10 yılda 300 milyon dolar yatırımla 20 adet 4 yıldızlı iş oteli yapacak.

Turizmde Anadolu açılımı başlıyor!

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektöründeki yeni hedefler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ulusoy urizm devamlı çalışma ister. Biz her zaman ciddiyiz. Bu ciddiyetimiz devam ediyor" dedi.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyondan fazla turist ziyaret etti!

Geçen sene yılın aynı döneminde 990 bin 480 turisti ağırlayan Kapadokya bölgesini bu sene yerli ve yabancı turistler olmak üzere 5 ayda 1 milyondan fazla turist ziyaret etti.

Türkiye'ye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist geldi!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve izmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Anı Tur İstanbul, Trabzon, Safranbolu ve Didim'de 5 yıldızlı otel açacak!

Anı Tur otelciliğe de adım atıyor. Şirket, toplam 90 milyon dolar yatırımla İstanbul, Trabzon, Safranbolu ve Didim'de beş yıldızlı otel açacak. Anı Tur sektörde 29.yılını geride bırakıyor.

Midyat, turizm alanında altın yılını yaşıyor!

Midyat, turizm alanında altın yılını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 500' lük bir turist artışı olduğunu belirten Midyatlı esnaflar turizm artışı nedeniyle hallerinden gayet memnunlar.

Samsun Belediyesi şehre arkeoloji ve etnografya müzesi yapmayı planlıyor!

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kentin turizminin gelişmesine büyük katkı verecek modern bir arkeoloji ve etnografya müzesi yapmayı planlıyor.

Kenan İmirzalıoğlu 3.otelini açmak için hazırlıklara başladı!

Kazandığı parayı yatırıma çeviren Kenan İmirzalıoğlu 3. otelini açmak için hazırlıklara başladı... Karaköy'de yer beğenen oyuncu 5 milyon TL'yi gözden çıkardı. İmirzalıoğlu, otelin üst katını da lüks bir restoran yapacak...

527 İlde doğa turizm alanı oluşturulmak için çalışmalar başladı!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, '' Doğa Turizmi Master Planı '' kapsamında tüm illerde 527 doğa turizm alanı oluşturmak üzere çalışma başlattı...