04 / 05 / 2024

Namık Ekinci kimdir

Çelik Test ve Araştırma Merkezi için imzalar atıldı!

Birliğin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle çalışmalarına başladığı ve çelik sektörü özelinde hizmet verecek bağımsız ilk merkez olma özelliğini de taşıyan “Çelik Test ve Araştırma Merkezi”nin fiziki kurulumu için imzalar atıldı. İki yıl içerisinde tam kapasiteyle faaliyete başlaması planlanan merkez; kamu, üniversite ve özel sektör işbirliğinin en özgün örneği olarak İstanbul’u bu alanda bilim ve teknoloji üssü haline getirecek.

Namık Ekinci: Türk çelik sektörünün korunması için önlemler alınmalı!

Yerli üreticilerin korunması gerektiğini ifade eden Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cari açık hurda ithalatıyla düşüyor!

Hurda ithalatı yaparak cari açığı artırmakla suçlanan çelik sektörünün temsilcilerinden savunma geldi. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, "Yerli hammaddeyle yetinseydik ihracatımız 7.6 milyar dolar azalırdı" ...

Çelik sektörünün geleceği için AR-GE ve inovasyon önemli!

Türk çelik sektörü ülke ekonomisinin kilit sektörleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Çelik sektörünün geleceği için en önemli yatırımın AR-GE ve inovasyon olduğunu söyledi...

Türk çelik ihracatçıları 1 milyon tonluk Kenya pazarına talip oldu!

Çelik İhracatçıları Birliği’nin Ekonomi Bakanlığı ile birlikte organize ettiği Kenya alım heyeti İstanbul’da… Kenya, 2012 yılında 1 milyon 33 ton çelik ithalatının sadece 65 bin 899 tonunu Türkiye’den karşıladı.