29 / 04 / 2024

Milli tren projesi

Binali Yıldırım: Artık rayımızı kendimiz yapıyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Havacılıkta önemli bir adım da Türkiye artık havacılığın transit merkezi haline geldi'' dedi.

Milli Tren kasımda raylarda olacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milli trenin kasım ayında raylarda olacağını bildirdi.

Milli tren kasım ayında tamamlanacak!

Hızlı tren ve yüksek hızlı trenlere hareket kabiliyeti veren cer sisteminin yerli imkanlarla tamamlandığını belirten Işık, "Bunu lokomotif olarak tanımlıyoruz ama şu anda biz hızlı trenin cer sistemini yaptık. Şu ana kadar tamamı ithal ediliyordu. Test sürüşleri sonuçlanma aşamasında işler yolunda gidiyor, bir sonraki aşamaya geçtik" diye konuştu.

Erol İnal: Milli Tren 2,5 sene içinde raya konulacak!

Erol İnal, " Milli Tren Projesi"nde imalat sürecinin yakında başlayacağını belirterek, "Allah'ın izniyle en fazla 2,5 sene içinde milli tren raya konulacak" dedi.

Milli Tren Projesi'nde imalat süreci yakında başlayacak!

Türkiye Vagon Sanayii AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü Erol İnal, "Milli Tren Projesi"nde imalat sürecinin yakında başlayacağını belirterek, "Allah'ın izniyle en fazla 2,5 sene içinde milli tren raya konulacak" dedi.

1000 KOBİ trenlerin yerli versiyonu için üretime başladı!

Bugün itibarıyla koltuğundan elektrik aksamına, motorundan aydınlatmasına kadar bine yakın KOBİ Türkiye'nin yerli hızlı trenleri için üretim gerçekleştiriyor.

İlk milli tren 30 ay sonra raylara çıkıyor!

Türkiye Vagon Sanayi'nin (TÜVASAŞ) altı ay önce üretim sürecini başlattığı ilk milli tren, 30 ay sonra raylarda boy gösterecek. TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal, 11 yıllık geçmişe sahip projede bir vagonun maliyetinin 4 milyon lira olduğunu vurguladı...