28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm nedir

Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme indirgeyip kestirip atma!

Kentsel dönüşümün rant ile bağlantısını yok saymak için, ya kör ya ahmak ya da aynı ranttan besleniyor olmak gerektiği aşikardır. Ancak kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme indirgeyip kestirip atmanın da bir vebali var.

Kentsel dönüşümde öncelik deprem kuşakları!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 170 bin 947 konutu dönüştürecek. Doğal afetlerden zarar gören bölgelerde konut, altyapı ve kamu hizmetleri planlama, inşa etme ve yenileme çalışmalarında öncü bir rol üstlendiklerini vurguladı.

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Kentsel dönüşüm, hangi vizyona ve stratejiye göre tanımlanırsa tanımlansın, genel olarak kentteki bozulma ve çökme alanlarındaki toplumsal, ekonomik, mekânsal ve çevresel koşulların veya Türkiye’de olduğu gibi yapısal olarak sorunlu binaların (depreme dayanıksız) kapsamlı olarak yeniden ele alındığı ve bu koşulların iyileştirilmesine yönelik bir strateji ve eylemler bütünü olduğu söylenebilir.

İbrahim Tuza: Yalıtım seferberliği başlatılmalıdır!

Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza Enerji Verimliliği Haftası’nda önerilerde bulundu. Tuza: “Ülkemizin ve yarınımızın teminatı çocuklarımız için, topyekûn yalıtım seferberliği başlatılmalıdır'' dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 12 bin 500 bina yıkıldı!

2014 yılında yaklaşık 130 bin adet birimin risk tespitinin yapıldığını söyleyen Bakan Güllüce, risk tespiti yapılan binalardan yaklaşık 12 bin 500’ünün yıkıldığını vurguladı.

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç,"Kentsel dönüşüm yasası bazı engellerin önünü açtı. Çoğunluk karar verdiği takdirde binanın yenilenmesine, azınlık da ona uymak zorunda kalıyor. Bu fırsatı geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için değerlendirmeliyiz.

Trabzon’da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Trabzon'un son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim süreci içine girdiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'u marka kent yapabilmek için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Başladığımız ve projelendirdiğimiz çalışmalar tamamlandığında şehrimiz çok daha modern bir hale kavuşacak.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları destekleniyor!

"Bağcıların cefasını çekenler bundan sonra sefasını sürecek" diyerek Proje'nin adımım attıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağına, "Çünkü biz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Bağcılar'da yaklaşık 410 konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi!

Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmının Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildiği ilçede, yaklaşık 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Şu ana kadar yaklaşık 410 konut proje kapsamında yenilendi.

Orhangazi'de tek çare kentsel dönüşüm!

Orhangazi Belediye Başkanı Çağlayan, tek çarenin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. Mahalle meclisleri toplantısına Hürriyet Mahallesinde devam eden Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, mahallenin bugüne kadar siyasiler tarafından oy deposu olarak görüldüğünü söyledi.

Fikirtepe'de yıkım süreci başladı!

Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'deki ev için imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirel el sıkıştı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm eğitimle başlayacak!

Uyuşturucu satıcılarının İstanbul 'daki merkezi konumunda bulunan Gaziosmanpaşa Sarıgöl, kentsel dönüşümle yeni yüzüne kavuşacak. Ancak 'neşter' bölgeye beton yığınlarından önce yaşam tarzına vurulacak. Oluşturulacak kültürel dönüşümle Sarıgöl'de yaşayan çocuk ve gençlerin çetelerin pençesine düşmesi önlenecek.

Kentsel dönüşüm kiraları fırlattı!

üketiciye; alacakları konutu iyi araştırmalan ve parasına göre ev olmalan tavsiyesinde bulunan Emin Üstün, şunlan kaydetti: "2. El konutlara da bakılmalı. Kentsel dönüşüm nedeniyle evlerde bir sıkıntı varmış gibi gözüküyor. Herkes kiracı olarak talepte bulunuyor. Çünkü kentsel dönüşüm kiralan fırlattı.

20 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşümde vatandaşlarca en sık sorulan soruların başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının anlaşmalı bankalarca sağladığı faiz desteği ve kira yardımı destekleri geliyor.

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Erzurum’da 97 hektarlık alan tamamen yenilenecek.

Türkiye'de kentsel dönüşüm neden yavaş ilerliyor?

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci ne aşamada? Neden yavaş ilerliyor? Kimler risk altında?

Karaköprü'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Karaköprü ilçesinde bulunan eski yerleşim alanları kentsel dönüşüm ile yıkılarak yerlerine nitelikli yapılar kuruluyor.

Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Tarlabaşı kamulaştırmalarına iptal haberine ilişkin Tarlabaşı projesi ile ilgili Beyoğlu Belediyesi'nden açıklama geldi. Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor.

Kentsel Dönüşüm nasıl sağlanır?

Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere kentsel dönüşüm deniyor. Peki kentsel Dönüşüm nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşüme "yeşil yıkım" dönemi geliyor!

Bakanlık, kentsel dönüşümde yıkılan tüm binaların kalıntılarının doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülmesini amaçlayan "sıfır atık" politikasından sonra inşaatta "yeşil yıkım" dönemini başlatıyor.

Kentsel dönüşüm nedir?

Kentlerdeki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için yapılan uygulamalar kentsel dönüşüm kapsamına giriyor. Peki kentsel dönüşüm nedir? İşte yanıtı...

Eski binaların yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm değil!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan "İzmir'de dağınık bir çalışma yürütülüyor. Şu ana kadar sadece birkaç yerde eski binalar yıkılıp yerine yeni binalar yapıldı. Bunlar da zaten kentsel dönüşüm değil" dedi.

İstanbul'da 100 kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor!

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ardından inşaat şirketleri tarafından başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı, İstanbul çapında Kadıköy'den Zeytinburnu ve İkitelli'ye kadar 27 semtte, 100 civarında kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriliyor...

Cansel Turgut Yazıcı: Asıl balon konutta değil, arsada!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, son dönemde gündeme gelen 'konutta balon var mı' sorusuna, balonun konuttan çok arsa olduğu sözleriyle yanıt verdi...

İstanbul'un bir çok bölgesinde binalar riskli denilerek evler boşaltılıyor!

Bir süredir, Bağdat Caddesi ve Fenerbahçe gibi apartman fiyatlarının yüksek olduğu semtlerinde dairesi olanlar diken üstünde oturuyor. Binaların risk altında denilerek bir çok aile evlerinden çıkartılıyor...

Kentsel dönüşümde hangi belediyeler önde?

Kentsel Dönüşüm Yasası ile Türkiye genelinde ağırlıklı olarak İstanbul, İzmir, Ankara gibi kentlerde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmaların bir kısmı belediyelerin desteği ile sürüyor...

Sebahattin Akkaya: Kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyecek!

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentte yapılacak kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi. Başkan Akkaya, "Bu çalışma örnek bir çalışma olacak. Hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok...

Erkan Yaşacan: Yıkım kararı alınan 10 bin binadan, 1473'ü yıkıldı!

İzmir İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde yıkım kararı alınan 54 bin 262 bağımsız bölümden oluşan 10 bin binadan, 1473'ünün yıkıldığını söyledi...

İzmit'te riskli yapılar yıkılmaya başlandı!

İzmit'te riskli yapılar yıkılmaya başlandı. Mayıs 2012 'de kabul edilen 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde İzmit'te riskli olduğu belirlenen 6 binadan 4'ünün yıkımının tamamlandığı öğrenildi

Sebahattin Akkaya: Kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyecek!

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentte yapılacak kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi. Akkaya, "Bu örnek bir çalışma olacak. Hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok" dedi...