29 / 03 / 2024

İstanbul Depremi

İstanbul depreminde 150 bin bina hasar görecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güçlü Mete ve Candaş Tolga Işık'ın Kafa Radyo'daki Kripto Odası programına konuk oldu.

Kentsel dönüşüm deprem zonundan çıkmak için bir fırsat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Deprem Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü fırsat bilip, şehirleri yeniden inşa etmek gerektiğini belirtti.

Büyük depremler, konuta bakışı değiştirdi!

Ankara'da ürettiği proje konutlarla, kalite seviyesini ve beklentileri artıran Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 17 Ağustos'ta meydana gelen Marmara depreminin ülkemizde yapılaşma anlamında ezber bozduğunu kaydetti.

Türk Kızılayı olası İstanbul depremine hazır!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılayı' nın olası bir İstanbul depremi için Türkiye genelindeki depolarının hazır olduğu bildirildi.

İstanbul'daki deprem riski azalmış olabilir!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Ege Denizi'ndeki depremin, İstanbul'un deprem tehlikesi ve deprem riskinin yeniden değerlendirilmesini gerekli kıldığını bildirdi.

Ege Denizi'nde 6.5 şiddetinde deprem!

AFAD, Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu, Şirinköy, Dereköy, Tepeköy ve Zeytinli olduğunu bildirdi. Deprem İstanbul'da da hissedildi...

İstanbul depreminde can kaybı en fazla 30 bin olacak!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD) hazırlanan “Türkiye Afet Müdahale Planı” tamamlanarak, fiziki koşulları ve yapılarına göre ilaveler yapılması için 81 ilin valiliklerine gönderildi.