28 / 03 / 2024

Gloria Jean’s ile Hacı Sayid el sıkıştı!

 Gloria Jean’s ile Hacı Sayid el sıkıştı!

Gloria Jean’s Coffees’in Türkiye’deki yeni master franchise’ı (franchise dağıtan işletmeci) Hacı Sayid oldu!


Türkiye pazarına ilk kez 1999’da giren kahve zinciri Gloria Jean’s Coffees’in Türkiye’deki yeni master franchise’ı (franchise dağıtan işletmeci) Hacı Sayid oldu.


Gloria Jeans Türkiye’deki işletmesini yapan Reysaş ile bu yıl yollarını ayırmıştı. 1968’de kurulan ve İstanbul’da 38 mağazaya ulaşan kafeterya zinciri Hacı Sayid’in sahibi Burhan Dinçerler, üç gün önce Avustralya’da master franchise anlaşmasını imzaladıklarını söyledi.



Milliyet Gazetesi'nden Eylem Türk'ün haberine göre Gloria Jean’s ile uzun bir süredir görüşmeler yaptıklarını belirten Dinçerler, “Gloria Jean’s’e bizim gibi talip olan 6-7 firma daha vardı. Bunların arasında inşaat ve gıda firmaları da bulunuyordu. Ancak şirket bizi seçti” dedi.


‘Sıfırdan başlayacağız’

Şirket yetkililerinin bu kararı vermeden önce fabrikalarını gezdiğini, çalışma şartlarını incelediklerini kaydeden Dinçerler, “10 yıllık mali yapımıza baktılar. Ve bu sektörde var olan, işi bilen bir markayla çalışmayı tercih ettiler” diye konuştu.


Her yıl minimum 20 Gloria Jean’s kahve dükkânı açacaklarını söyleyen Dinçerler, “İşe sıfırdan başlayacağız. Önceliğimiz İstanbul ve Ankara olacak” dedi. Burhan Dinçerler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın dünürü. 2009’da Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş ile Burhan Dinçerler’in kızı Göksu Dinçerler evlenmişti.


Zorlu’ya da girecek

Gloria Jean’s’in rakiplerinden farklı olarak franchise vereceğini belirten Dinçerler, “Bölgesel franchise’lar vermeyi planlıyoruz. Büyümemiz franchise’larla olacak” dedi. Cepa ve Armada AVM’lerde hemen anlaşmaları yapacaklarını ifade eden Dinçerler, Zorlu AVM’de Gloria Jean’s açmayı planladıklarını kaydetti.


Reysaş’tan ayrıldı


Avustralya merkezli Gloria Jean’s, 40 ülkede 1000’in üzerindeki dükkânıyla dünyanın en hızlı büyüyen kahve zincirlerinden. İlk mağazasını ABD’de açan markanın Türkiye’deki işletmesini bir süre önce Reysaş Uluslararası Gıda İşletmeciliği şirketi yapıyordu. Ancak Gloria Jean’s Reysaş ile yollarını ayırdı.


Reysaş 29 Şubat’ta 6 Gloria Jean’s mağazasını kapatmıştı. 15 Mart tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan bilgiye göre Reysaş, Bağdat Caddesi, Capacity AVM, Tünel, Harbiye, Kanyon AVM ve Atatürk Havalimanı mağazalarını ‘gereken lüzum üzerine’ kapatma kararı aldı. Bu gelişmeden sonra Gloria Jean’s’in Reysaş ile yolları ayırdığı ve yeni bir temsilci arayışına girdiği belirtiliyor.

Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı