25 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi'nin temeli yarın atılıyor!

 Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi'nin temeli yarın atılıyor!

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi'nin temeli yarın atılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Nilüfer ilçe Müftülüğüne kazandırılan 150 dönümlük arazinin mimari projesi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı KİPTAŞ tarafından yapıldı...



Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy'de yükselecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Nilüfer ilçe Müftülüğüne kazandırılan 150 dönümlük arazinin mimari projesi ise  İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı KİPTAŞ tarafından yapıldı. 3 yılda tamamlanan arazinin imar ve altyapı çalışmalarının ardından yarın görkemli bir törenle temeli atılacak. 


Projenin gerçekleştirme aşamasında Bursa Valiliğinin. Bursa 11 Müftülüğünün, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Nilüfer Belediyesinin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının büyük desteğini aldıklarını ifade eden Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz. "Türkiye'de böyle bir projenin bu alanda ilk olması ve bundan sonraki bu amaçlı projelere örnek olmasını umuyorum" dedi. 


Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi olan külliyede diyanet akademisi, 250 kişilik yatılı kız Kur'an kursu,250 kişilik yatılı erkek Kur'an kursu, öğrenci yurdu. 3 bin kişilik cami, Kapalı ve açık spor alanları, 32 derslik imam hatip lisesi, kütüphane ve sosyal tesisler, kursiyer lojmanları ve kreş üniteleri bulunuyor.


Posta Bursa