28 / 03 / 2024

Türkiye 2023'te akıllı şehirler ülkesi olacak!

Türkiye 2023'te akıllı şehirler ülkesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2023'te inşallah Türkiye, akıllı şehirler Türkiyesi olacak. 2023'te, cumhuriyetimizin de 100'üncü yılı ve muasır medeniyeti yakalamış olan bir Türkiye ile muhatap olacak milletimiz, şimdiden hayırlı olsun" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "İstanbul'un trafik sorunu bitecek, İstanbul 'dünyanın en akıllı şehirlerinden birisi haline gelecek' diyoruz. Vatandaş çok iyi biliyor ki ancak biz iktidar olursak bu olur" dedi.


Bakan Güllüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşturdukları "Bulut Kent Bilgi Sistemini" tüm Türkiye'de uygulamaya konulacağını, sistemin ekonomisi kötüye giden küçük belediyelere büyük tasarruflar sağlayacağını belirterek, "Yaklaşık Türkiye'ye 400 milyon lira tasarrufu olacak, artı çok hızlı ve doğru hareket eden, yanlış yapmayan belediyecilik olacak" diye konuştu.


Her belediye için bu tasarruf miktarının farklı olacağını anlatan Güllüce, en az tasarruf eden belediyenin karının minimum 600-700 bin lirayı bulacağını iddia etti. 


Yazılımın "milli" olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Güllüce, sistem hakkında şu bilgileri paylaştı:


"Modern bir kent bilgi sistemine ulaşmış oluyoruz. Depremle ilgili de çok önemli bilgilere ulaşmış bulunuyoruz. DASK'ın da desteği var bu projede. Türkiye'nin üzerinde uçuyoruz. Ortofoto sistemiyle bunları, yazılımla kent bilgi sistemine aktarıyoruz. Her belediye veya her ulaşmak isteyen en son, en doğru bilgiye ulaşmış olacak. Akıllı Kentler Projesinin merhalesi bunlar. 2023'te inşallah Türkiye, akıllı şehirler Türkiye'si olacak. 2023'te, cumhuriyetimizin de 100'üncü yılı ve muasır medeniyeti yakalamış olan bir Türkiye ile muhatap olacak milletimiz, şimdiden hayırlı olsun."


Bakanlık olarak teknolojide iddialı olduklarını anlatan Güllüce, "Akıllı şehirler aynı zamanda çevreyi koruma anlamına da gelecek bir cümledir" dedi.


- Seçim çalışmaları


AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı İdris Güllüce, bir taraftan seçim çalışmaları için İstanbul'a gittiğini, diğer taraftan da bakanlığı dolayısıyla, Ankara'da geç saatlere kadar çalıştığını kaydetti. 


Seçim çalışmaları sırasında beklenenin üzerinde bir vatandaş ilgisiyle karşılaştıklarını vurgulayan Güllüce,  şöyle devam etti:


"Vatandaş, derin aklıyla, bu başlamış olan 2023 hedefleriyle, dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi olmasını planlayan bu hızımızın destekçisi olmayı hesaplıyor. O büyük projelerin ancak biz olursak bitebileceğini biliyor. İstanbul için konuşacaksak, havaalanını ancak biz iktidarda olursak bitirebileceğimizi biliyor ve vatandaş. Dünyanın en büyük havaalanını yapan bir Türkiye imajının devam etmesini istiyor. 3 katlı tüneli dünyada ilk defa yapan bir Türkiye'nin ancak biz hükümet olursak devam edeceğini biliyor.  Marmaray  Projesini nasıl biz yaptıksa, şimdi Avrasya tünelini bitirmek üzereyiz. Biz olursak bitireceğimizi biliyor. Çünkü zaten muhalefet bu projelerin hepsine karşıydı, Gezi eylemleri yaptırdığı zaman, 'Bunlar yapılmasın' diye de Başbakan'a liste vermişlerdir."


- "İstanbul'un trafik sorunu bitecek"


Başladıkları projeleri tamamlayacaklarının sözünü de veren Güllüce, "Yani metro her yerde olacak, Marmaray bittiği gibi 'Avrasya tüneli bitecek' diyoruz. '3 katlı tünel, havaalanı bitecek' diyoruz. İstanbul'un bir yerinden bir yerine artık dakikalarla ulaşılmış olacak. İstanbul'un trafik sorunu bitecek, İstanbul 'dünyanın en akıllı şehirlerinden birisi haline gelecek' diyoruz. Vatandaş çok iyi biliyor ki ancak biz iktidar olursak bu olur" ifadesini kullandı.


Vatandaşın milli hamleye başlamış, tankını, helikopterlerini yapmış ve dünyaya helikopter satan Türkiye'nin hızının devam etmesini isteyeceğini aktaran Güllüce, "Soğan satan, domates satan, kuru üzüm satan, ayçekirdeği satan, incir satan, zeytin satan bir ülkeden helikopter satan bir Türkiye'ye dönmüş Türkiye. Bu dursun mu, ister mi vatandaş" diye sordu?


Muhalefet partilerini ve  halka verdikleri sözleri de eleştiren Güllüce, "Sadece vatandaşa AK Parti'nin yıllarca biriktirdiği denk bütçeye yakın bir bütçeyi dağıtarak iktidar olunsa, kaç sene dağıtarak ayakta durabilirsiniz" dedi.


Güllüce, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Helikopter yaparak ayakta durabilirsiniz, uçak, tank yaparak ayakta kalırsınız. Dünyanın en büyük havaalanını yaparak ayakta kalırsınız, yoksa dağıtması kolay, o diyor 'bir vereceğim', öbürü diyor 'beş'. Öbürü de 'on beş' der, dağıtması kolay, yeter ki kazanılmış olsun ama 'ne koyacaksın üzerine', cevap yok. Bol kepçeden dağıtıyorlar, biz böyle demiyoruz. Biz milletin ekonomik seviyesini çok yükselteceğimizi söylüyoruz. Türkiye'yi de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğimizi söylüyoruz. Teknolojiyi kullanan, teknolojide önde olan, sadece kullanan değil, üreten bir ülke olmasını hedefliyoruz. Türkiye'nin geleceğinin çok iyi olacağını düşünüyoruz. Seçimde de inşallah Türkiye'de horonlar çalacak, halaylar oynanacak. Dünyanın tüm mazlum milletleri de bizimle kendi folklorlarıyla AK Parti'nin zaferini kutlayacak."  




AA



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler