19 / 04 / 2024

Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu yarın gerçekleşecek!

Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu yarın gerçekleşecek!

Türk-Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu Vivapolis, Türk ve Fransız firmaları arasında şehircilik planlaması, kentsel dönüşümü, şehir koruması, şehir yönetimi gibi konularda olası işbirliklerini gündeme getirmeyi hedefliyor.


Fransa Büyükelçiliği; 23 Eylül'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin yer alacağı, sürdürülebilir şehircilik konulu bir sempozyum düzenliyor. 

Türk-Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu Vivapolis, Türk ve Fransız firmaları arasında şehircilik planlaması, kentsel dönüşümü, şehir koruması, şehir yönetimi gibi konularda olası işbirliklerini gündeme getirmeyi hedefliyor. Sempozyumda birçok konu masaya yatırılacak. Fransa Ulusal Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Christophe Bouillon katılımcılar arasında. Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili nin konuşması ile başlayacak olan sempozyumda, Paris Belediye Başkanı Yardımcısı Jean- Louis Missika, "Şehircilik, planlama, mimarlık, «Grand Paris» projeleri, ekonomik kalkınma ve şehir çekiciliği" konularında konuşacak. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe; Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanlığı Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre İdaresi Genel Danışmanı Christian Levy; Mimar, Şehir plancısı ve Tasarımcı Jean-MichelWilmotte; Suez Environnement Sürdürülebilir Kalkınma Yöneticisi Helene Valade; GYODER Yönetim Kurulu Üyesi- EXTENSA istanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe'nin yanı sıra daha birçok ilgili konuşacak. Sempozyum 23 Eylül'de Grand Hyatt Hotel'de düzenleniyor. 


Dünya