19 / 04 / 2024

Şüphe duyulan bin 148 taşınmazın tapu işlemi durduruldu!

Şüphe duyulan bin 148 taşınmazın tapu işlemi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkezi ve bölge müdürlüğü merkezlerinde üzerinde şüphe duyulan kişilere ait bin 148 adet taşınmaz işlemi tamamen durduruldu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, KHK listelerinde yer almayan, adlarına adli ve idari takibat başlatılmayan, ancak duyulan şüphe üzerine tespit edilen kişilere ait bin 148 adet taşınmazın işleminin durdurulduğunu bildirdi.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bakan Özhaseki, şunları kaydetti: “FETÖ ile mücadele kapsamında ilan edilen OHAL uyarınca yapılan çalışmalara yönelik olarak planlaması yapılarak uygulamaya konulan düzenleme ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz merkezi ve bölge müdürlüğü merkezlerinde OHAL işlem servisleri oluşturulmuş, adli ve idari taleplerin en hızlı ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanmıştır.


15 Temmuz itibariyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze, vatandaşlarımızca işlemlerin durması ile ilgili olarak iki adet başvuru gelmiş, gerekli incelemeler yapılmak suretiyle talimatlarımız verilmiştir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’müzce menfur 15 Temmuz olayları öncesinde paralel yapıya ait olduğu bilinen vakıf ve üniversitelere ilişkin dikkat çekici taşınmaz hareketleri tespit edilmiş, bu kapsamda taşınmaz hareketleri takip edilerek emniyet birimleri, YÖK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimler yapılmış, devamında bu yapıya ait kurumlara tayin edilen kayyumlarla da irtibat kurmak suretiyle ciddi tedbirler alınmıştır.


FETÖ’ye mali destek sağlamak, mal kaçırmak, para transferi yapmak gibi amaçlara yönelik olarak terör yapısına destek veren, üye olan ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından haklarında idari ve adli süreç başlatılan kişiler, bu yapıyla ilişkili kurs, yurt, okul gibi nitelikli taşınmazlar ile vakıf, dernek veya şirketlerin tapu işleklerinde tapu müdürlüklerimizce daha dikkatli davranılması ve bu durumlarla karşılaşılması halinde valilik/kaymakamlık veya emniyet birimleriyle irtibata geçilerek işlemlere yön verilmesi talimatlandırılmıştır. Talimatlarımız uyarınca KHK listelerinde yer almayan, henüz adlarında adli ve idari takibat başlatılmayan, ancak müdürlüklerimizce duyulan şüphe üzerine emniyet, valilik/kaymakamlık vs. birimlerce teyit alınmak suretiyle tespit edilen kişilere ait bin 148 adet taşınmaz işlemi tamamen durdurulmuştur. Bu işlemler arasında fabrika binası, rezidanslar, önemli arsa gibi muhtelif yerlerde ciddi değerlerde taşınmazlar yer almaktadır.”

 

Milliyet