19 / 04 / 2024

Silivri'de Deprem İzleme İstasyonu kuruldu!

 Silivri'de Deprem İzleme İstasyonu kuruldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 6 büyüklüğünün üstündeki yer hareketlerinin haftalar öncesinde değişimlerini izleyerek büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Silivri'de Deprem İzleme İstasyonu kurdu...



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkıcı olan 6 büyüklüğünün üstündeki yer hareketlerinin haftalar öncesinde değişimlerini izleyerek büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Silivri'de Deprem İzleme İstasyonu kurdu. 



Sadece Silivri'yi ilgilendirmiyor, İstanbul büyük bir ölçüde risk altında. Bu nedenle hem Silivri'mizi, hem İstanbul'umuzu, bu büyük riskten korumak amacıyla bilim adamlarıyla işbirliği çalışması gerçekleştirdik. İstanbul Üniversitesi, İTÜ gibi birçok kurum ile bir araya gelmiş teknik bir heyetle, Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD) ile işbirliğine gittik. Kendilerine bu konuda gerçekten çok teşekkür ediyorum, çok önemli bir iş yapmış olduk. Bu istasyon İstanbul'da bir ilk. Halkımızın tedirginliğini ortadan kaldırmak, can kaybını önlemek ve önceden önlem almak amacıyla bu çalışmaları yerel yönetim olarak yapmak zorundayız." 


"KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI HIZLANMALI" 


Depremin önceden haber alınmasıda yetmiyor! Kamu binalarını, toplu yaşanan binaları kentsel dönüşüm ile güvenli hale getirmeliyiz. Artık ayakta durması bile zor binalar varken, beklenen Marmara Depremi öncesinde binaları güvenli hale getirmeye bir an evvel başlamamız gerekiyor. 


nın yeterli olmadığının altını çizen Başkan Işıklar, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek; "Bu istasyonların çoğaltılması konusunda çalışmalarımız devam edecek, umarım bunu önceden haber alarak depremi telafisi mümkün hale getirebiliriz. Tabi sadece haber almakla Bakanlık yetkiyi Büyükşehir'e verdi, biz de güvenli hale getirilmesi gereken bölgeleri Büyükşehir'e bildirdik. 


Bu sürecin hızlanması gerekiyor. İstasyonun kurulmasında emeği geçen tüm bilim adamlarımıza ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği'ne tekrar teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara Silivri bölgesinde elimizden geldiğince devam edeceğiz. Bu çalışmanın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum" dedi. 


Büyükçekmece Gazetesi