29 / 03 / 2024

Semra Özal Sarıyer'deki köşkünü satışa çıkardı!

Semra Özal Sarıyer'deki köşkünü satışa çıkardı!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın Sarıyer'de 23 yıldır yaşadığ evi 9 milyon dolara satışa çıkardığı öğrenildi.


1993 yılında vefat eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Sarıyer'de tam 23 yıldır yaşadığı köşkünü satılığa çıkardı. Özal'ın Büyükdere Mahallesi Sevimli Sokak'ta 3 numaralı köşküne 9 milyon dolar istediği öğrenildi. Kısa süre önce köşkü boşaltan Özal, oğlu Ahmet Özal'ın evine taşındı. Özal'ın yaşadığı süre içinde 24 saat polis korumasında bulunan ev, şu sıralar yeni sahibini arıyor.

Semra Özal Sarıyer

Bu köşk soyulmuştu

Boğaza sadece 100 metre mesafedeki dubleks köşk, aynı zamanda pek çok ünlü yalıya da komşu. 83 yaşındaki Semra Özal, eşi Turgut Özal'ın 1993 yılında ölümünden sadece bir yıl sonra Büyükdere'deki bu eve taşınmıştı. Semra Özal'ın satılığa çıkardığı köşk, 2009 yılında evine giren hırsızlar tarafından soyulmuştu. Görevli polisin dikkatsizliği nedeniyle köşke giren hırsızlar, Özal'ın ziynet eşyaları ve pek çok elektronik eşyasını çalarak kayıplara karışmıştı. Polisin yürüttüğü titiz çalışma sonucu 11 kişilik hırsızlık şebekesi çökertilmiş, Özal'ın çalınan ve Şanlıurfa'da toprağa gömülerek saklanan eşyaları ise polis tarafından ele geçirilerek kendisine teslim edilmişti. Öte yandan yaklaşık 6 yıl önce de Semra Özal'ın, bir davete katılmak için yine bu evinden ayrılmak üzereyken kapıda düştüğü ve ayağını kırdığı öğrenildi. Özal'ın oğlunun evine taşınmadan önce uzun süredir evinden dışarı çıkmadığı belirtildi.



İstanbul Gazetesi