28 / 03 / 2024

Paul and Shark Nişantaşı'nda mağaza açtı!

Paul and Shark Nişantaşı'nda mağaza açtı!

İtalyan lüks marka Paul & Shark, dünyada yeni konseptteki mağazasının ikincisini İstanbul’da açtı. Paul & Shark’ın sahibi Andrea Dini, “Bazı mağazalar satış bazıları prestij içindir. İstanbul’un imajı yeter ama atışta da gayet iyi” dedi.


Türkiye’de 12 mağazası varken yeniden yapılanmayla mağaza sayısını yarıya indiren İtalyan lüks marka Paul & Shark, dünyada yeni konseptteki mağazasının ikincisini İstanbul’da açtı. Paul & Shark’ın sahibi Andrea Dini, “Bazı mağazalar satış bazıları prestij içindir. İstanbul’un imajı yeter ama atışta da gayet iyi” dedi.



KÖKLERİ 1882 yılına kadar giden, denizciliğe odaklı lüks marka Paul & Shark, bundan 20 yıl önce girdiği Türkiye pazarında yepyeni bir model benimsedi. Türkiye’de bayii sistemiyle 12 mağazaya oluşan İtalyan marka, mağaza sayısını yarıya indirdi. Dünyada yeni oluşturduğu konsepte sahip ikinci mağazasını Nişantaşı’nda açan Paul & Shark’ın sahibi Andrea Dini, “Bu bir flagship store (amiral gemisi). Gençleştik, modernleştik; dekorasyonu da değiştirmek gerekiyordu. Türkiye’de imi yıl önce başladığımız dönüşüm meyvelerini vermeye başladı” dedi.


TÜRKİYE’YE ÖZGÜ KRİZLER

Türkiye’de küçük metrekare mağazaları kapattıklarını ve daha büyük metrekare mağazalarla kendilerini daha iyi gösterdiklerini söyleyen Dini şöyle konuştu: “Yaptığımız değişimden o kadar memnunuz ki keşke daha evvel yapsaymışız. Biz Türkiye’de çok kriz atlattık. Türkiye’ye özgü krizler... Apo krizi, 1999 depremi, 2001 ekonomik krizi... Bu krizlerden geçerken, bayilerimiz zorluk yaşadı. Şimdi daha fazla aonların arkasında olduğumuzu hissedecekler.”


ŞEHRİN GÜCÜ YETER

Nişantaşı mağazasının kısa sürede dünyada en çok satış yapan 10 mağaza arasına gireceğini belirten Dini, “Birkaç yıl içinde bunu hedefliyoruz. Bazı ülkeler satışta iyidir, bazıları prestijde. İstanbul’un imajı, prestiji yeter! Burada mağaza sahibi olmanın bile havası var ama bu şehir satışta da iyi performans gösteriyor” diye konuştu.


ABD ve Avrupa’da en iyi müşteriler Türkler

ANDREA Dini, 750 milyon Euro cirolu Paul & Shark’ın ABD, Avrupa ve Asya’ya yayıldığını hatırlatarak, “Bizim Avrupa ve ABD mağazalarında da hep iyi Türk müşterilerimiz vardır. Milano’nun meşhur caddesi Via Monte Napoleone’de personelimiz hep iyi Türk müşterileri anlatır. Türkiye’de mağazamız olmasa da Türkler bizi dünyada buluyor” dedi.



Türkiye Ortadoğu’ya açılan kapı

PAUL & Shark’ın sahibi Andrea Dini, Türkiye’nin genç bir ülke olduğunu ve giyim-kuşama özen gösteren bir nüfus olduğunu belirterek, “Bunun yanı sıra biz Türkiye’yi Ortadoğu’ya açılan bir kapı gibi görüyoruz. Burada Türkiye’den alacağımız, danışmanlık bizim için çok önemli. Hem arkadayım hem de burada sık sık fikir danıştığım Selçuk Güzenge’nin katkısı çok” diye konuştu.



Hürriyet