24 / 04 / 2024

Naire Çekiyeva Anadolu Lisesi hizmete açıldı!

 Naire Çekiyeva Anadolu Lisesi hizmete açıldı!

İşadamı Tarık Celaloğulları tarafından, 2 yıl önce kazada ölen yeğeni adına yaptırdığı, 24 derslikli, Naire Çekiyeva İnegöl Anadolu Lisesi ile babası adına yaptırdığı 250 seyirci kapasiteli Hacı Hayrullah Çekiyev Spor Salonunun açılışı Başbakan Vekili Bülent Arınç tarafından yapıldı.



Okul adına öğrenciler, NaireÇekiyeva'nın annesi Feride Çekiyeva ile babaannesi Hakikat Çekiyeva'ya çiçek takdim etti. Açılışa katılarak sürpriz yapan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, okulu yaptıran Tarık Celaloğulları'nın aile dostu olduğunu belirterek, okulun hayırlı olmasını diledi. Ahıskalı işadamı Tarık Celaloğulları, "Okulu kızımızın adına yaptık. Kızımızı 2 sene önce trafik kazasında kaybettik. Ailece İnegöl'e okul yapmayı düşündük ve Anadolu Lisesi ile spor salonu yaptık. İnşallah burada eğitim gören öğrenciler Başbakan ve Cumhurbaşkanı olurlar. Ailemizde bundan gurur duyar" dedi. 


İnegöl'deki eğitim yatırımlarına değinen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 110 okulda eğitim gören 52 bin öğrenci ile 3 bine yakın öğretmeniyle İnegöl'ün büyük bir eğitim ordusuna sahip olduğunu belirterek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. NaireÇekiyeva İnegöl Anadolu Lisesi ile Hacı Hayrullah Çekiyev Spor Salonunun yanında bulunan 8 dönümlük alana yeni okul yapılacağını müjdeleyen Başkan Aktaş; "İnegöl'e 40 yıldan fazla hizmet eden Kız Meslek Lisemizi bu alanda yenilemek istiyoruz. Burası mini bir eğitim Kampüsü olacak. Okulun şuanda bulunduğu alanı da kentsel dönüşümle çok güzel bir alan olarak İnegöl'e kazandıracağız" diyerek, İnegöl Belediyesi olarak eğitime çok yüksek rakamlı yatırımlar yaptıklarını belirtti. İnegöl'de hayırsever işadamlarının çok fazla olduğunu aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin; "İnegöl bereketli ve rahmetli bir yer. İnegöl paylaşıyor, paylaştıkça da büyüyor. Büyüdükçe de güzelleşiyor. 12 yılda eğitim alanında çok şey yaptık. 

Yapmaya da devam edeceğiz. Okulun eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan okulun en güzel hayırlardan birisi olduğunu söyledi. İnegöl'ün üreten kent olduğunu ifade eden Recep Altepe; "İnegöl'ümüz hızlı bir şekilde gelişiyor ve kalkmıyor. Yeni okul İnegöl eğitimine hayırlı olsun" dedi. Okul ile salonu yaptırarak, İnegöl eğitimine bağışlayan hayırsever işadamı Tarık Celaloğulları ile ailesini kutlayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu; "Bursa'da hayırsever insanlarımız ile işadamlarımız var. 


Eğitime yardımcı olan Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyelerimiz var. Bursa'mızda eğitimin alt yapısı her geçen gün güçleniyor. Yeni okul ile spor salonu hayırlı olsun" dedi. Başbakan Vekili Bülent Arıııç ise Türkiyede 16 milyon, Bursada da 500 binin üzerinde öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, bu gençlerle iftihar ettiklerini söyledi. 



Bursa'da Meydan