28 / 03 / 2024

Marlon Brando'nun adasında inşa edilen çevre dostu otel projesinde çalışmalar tamamlandı!

 Marlon Brando'nun adasında inşa edilen çevre dostu otel projesinde çalışmalar tamamlandı!

Fransız Polinezyası'nın en büyük adası olan Tahiti'nin kuzeyindeki Tetiatora Adası'nda iki yıldır dünyanın ilk yüzde yüz çevre dostu otel projesi için yapılan hummalı çalışmalar sona erdi.



Fransız Polinezyası'nda, bir dönem Marlon Brando'nun olan adada yürütülen çevre dostu otel projesi bitti. Otelin havalandırması okyanustan, elektriği hindistan cevizi suyundan üretilecek


Fransız Polinezyası'nın en büyük adası olan Tahiti'nin kuzeyindeki Tetiatora Adası'nda iki yıldır dünyanın ilk yüzde yüz çevre dostu otel projesi için yapılan hummalı çalışmalar sona erdi. Çok yakında kapılarını açacak otele adanın bir dönem sahibi olan efsane aktör Marlon Brando'nun soyadı verildi. Brando'nun 'Mutiny on The Bounty' filminin de çekimlerinin yapıldığı adaya 100 milyon euroluk yatırım yapan Pacific Beachcomber isimli firmanın projesindeki detaylar baş döndürüyor. 


YİYECEKLER ORGANİK BAHÇEDEN... 

Örneğin otelin havalandırması için okyanus akımlarının yarattığı rüzgarlardan yaralanan (SWAC) sisteminin kullanılması. Projedeki bir diğer ilginç detay ise otelin enerjisinin yalnızca güneş panelleri ve hindistan cevizi suyunu elektriğe dönüştüren bir jenaratörden alınacak olması. Adada otelde hazırlanacak yiyeceklere malzeme olarak kullanılacak sebzelerin yetiştirileceği bir organik ürün bahçesi de bulunuyor. Yapımında 300 işçinin çalıştığı, giriş kapısındaki sütunların bile ağaçtan olduğu otel ilk müşterilerini haziran ayında ağırlayacak. Geceliği 3 bin euro ile 8 bin euro arasında değişen villa tipi odaların kendi havuzları da bulunuyor. 6 yıldızlı ada otelinde yemek mönülerinin altına da 3 Michelin yıldızlı şef Guy Martin'in imzası olacak. Çevre dostu adada bir de bilimsel çalışma yürütülecek. Erkek sivrisineklerin sterilizasyonu üzerine çalışan Malarde Enstitüsü bilim insanları sivrisinekten bulaşan hastalıkların yayılması sorununu burada yapacakları araştırmalarla çözmeye çalışacak. 


OĞLUNUN İŞLEDİĞİ CİNAYETTEN SONRA DÖNMEDİ 

Marlon Brando'nun, 1962 yapımı 'Mutiny on The Bounty' filminin çekimleri sırasında hayran kaldığı adada 1965'de küçük bir otel açmıştı. Amacı adayı yeryüzündeki cennete dönüştürmekti Ancak 1990'da oğlunun kızının erkek arkadaşını öldürmesinden sonra y aşadığı trajedi onun bir daha adaya dönmemesine neden oldu. 


Sabah