27 / 04 / 2024

KOTO üyesi müteahhitler Başiskele'de sektör buluşması gerçekleştirdi!

 KOTO üyesi müteahhitler Başiskele'de sektör buluşması gerçekleştirdi!

Kuruluş işlemi tamamlanan Müteahhitler Birliği'nin önemine vurgu yapan başkan Özdağ, "Bu birlik, sektörde yaşanan sorunların çözümü noktasında daha organize çalışmalar yapmamıza olanak sağlamakla birlikte, usulsüzlüklere de son veren bir denetim mekanizması olacaktır" diye konuştu.


KOTO üyesi müteahhitler Başiskele'de bir araya gelerek sektör buluşması gerçekleştirdi. Toplantıda müteahhitler sorunlarını tespit ederek çözüm aradı.


Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) 2. Meslek Komitesi, sektör buluşmalarının ikincisini hafta sonu gerçekleştirdi. Başiskele Çayeli Kurufasülyecisi'nde gerçekleştirilen organizasyona komite başkanı Mehmet Olhan, başkan yardımcısı Faruk Mamik, komite üyesi Bünyamin Barış, Cengiz İpek, yönetim kurulu üyesi Hüseyin Cahit Akyol ve meclis üyesi Mikail Kayacı ev sahipliği yaparken; KOTO Başkanı Murat Özdağ ile 50'ye yakın konut inşaatı firmasının temsilcisi de buluşmada yer aldı. 


MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ 


Kahvaltıyla başlayan sektör toplantısı, firma temsilcilerinin kendilerini tanıtmasıyla devam etti. Akabinde bir konuşma gerçekleştiren KOTO Başkanı Murat Özdağ, sektörü bekleyen gelişmelerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Kuruluş işlemi tamamlanan Müteahhitler Birliği'nin önemine vurgu yapan başkan Özdağ, "Bu birlik, sektörde yaşanan sorunların çözümü noktasında daha organize çalışmalar yapmamıza olanak sağlamakla birlikte, usulsüzlüklere de son veren bir denetim mekanizması olacaktır" diye konuştu. 


AKTİF ROL OYNAMALIYIZ 


Sıfırdan müteahhitçiliğin yerini yavaş yavaş kentsel dönüşüm müteahhitçiliğine bıraktığını, ilimizdeki firmaların bu dönüşümde aktif rol alması gerektiğini vurgulayarak sözlerine son veren Özdağ'ın konuşmasının ardından, mini bir arama konferansı gerçekleştirildi. Tek tek söz alarak sorun ve önerilerini gündeme getiren sektör temsilcileri, 'kat problemleri, şuyulandırma ve şehir planlaması eksiklikleri ile denetim yetersizliği' konularında görüşlerini sundu. 


Konut inşaatı sektörünün temsilcileri sorunlarını aktarma fırsatı buldu, sıkıtınlara yönelik çözüm önerileri sundu. 


BAŞİSKELE'YE ÖZEL KOMİSYON 


Toplantı, Başiskele'de inşaat sorunlarının tespiti için bir komisyon kurulması kararıyla sona erdi. Meclis üyesi Mikail Kayacı ve 18. meslek komitesi başkanı Yusuf Ozdemir öncülüğünde kurulacak olan komisyon, Başiskele Belediyesi başta olmak üzere inşaat sektörüyle ilgili kurumlarda, sorunların çözümü noktasında ayrı ayrı çalışmalar yürütecek. 


KOTO 2. Meslek Komitesi, sektör buluşmalarının ikincisini hafta sonu Çayeli Kurufasülyecisi'nde gerçekleştirdi. Organizasyona katılım yoğun oldu. Programda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan katılımcılar günü çekilen fotoğrafla noktaladı. 

KOTO Başkanı Özdağ, Müteahhitler Birliği'nin önemine vurgu yaptı, ilimizdeki firmaların kentsel dönüşüm müteahhitliğinde aktif rol alması gerektiğini vurguladı. 


Bizim Kocaeli