19 / 04 / 2024

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin yüzde 80'i tamamlandı. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, merkezin yıl sonu faaliyete geçirileceğini söyledi.



Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı süren Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin yüzde 80'i tamamlandı. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, merkezin yıl sonu faaliyete geçirileceğini söyledi. Kütükçü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan merkezin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesini talep ettiklerini anlattı. 


Konya OSB'de yapımına devam edilen Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi, şehir sanayisine yeni bir ivme kazandıracak. Konuyla ilgili Dünya'ya konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükçü, merkezin inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığını ve yıl sonu faaliyete geçirileceğini dile getirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret ederek merkezin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesini talep ettiklerini ifade eden Kütükçü, "Bakan Işık önerimize sıcak baktı. 


Merkezin tamamlanarak Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi ile birlikte Tahribatsız Muayene Laboratuvarı kurulacak Kütükçü, "Bölgesel İnovasyon Merkezi 20 bin metrekare arsa üzerinde kurulu. 4 bin 109 metrekare kullanım alanı olan üç katlı bir merkez olacak. İçerisinde kuluçka ve iş geliştirme ofisleri ile yenilenebilir enerji merkezlerimiz olacak. Ayrıca merkezimize yapılacak Tahribatsız Muayene Laboratuvarı ile de sanayicilerimizin bu alandaki ihtiyaçları giderilecek" diye konuştu. Tüm gelişmelere rağmen Türkiye'nin milli gelirini son 6 yılda sadece 338 dolar arttırılabildiğine dikkat çeken Kütükçü, "Bu bize açıkça Türkiye'nin orta gelir tuzağında olduğunu gösteriyor. Türkiye ve Konya olarak bu tuzaktan kurtulmanın yolunun yüksek teknoloji üretmekten geçtiğini işaret ediyor" diye konuştu. Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin Teknoloji Geliştirme Merkezi olarak ilan edilmesi ile birlikte sanayicilerin, üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışma kampüsü haline geleceğini aktaran Kütükçü, bu merkezde çalışmalarım sürdüren kurumların da sanayi bölgesi içinde, devletin teknolojiye sağladığı imkanlardan yararlanarak çalışma fırsatı bulabileceklerini sözlerine ekledi. . Bölgede öncelikli olarak otomotiv yan sanayi, döküm ve makine imalat sanayi firmalarının yer alacağı belirtilirken, yaklaşık 21 bin kişilik istihdam öngörülüyor. 


Dünya