16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesinin güzergahı yüzde 95 netleşti!

 Kanal İstanbul projesinin güzergahı yüzde 95 netleşti!

Yaklaşık 3 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen fizibilite çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kanal İstanbul’un güzergahı %95 netleşti. Kanal İstanbul Güzergahını Planını Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü hazırladı.




Kanal İstanbul'un güzergahı netleşti! Bakan Arslan açıkladı!


Yaklaşık 3 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen fizibilite çalışmalarında sona yaklaşıldı ve Kanal İstanbul’un güzergahı %95 netleşti. Kanal İstanbul Güzergahını Planını  Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü hazırladı.


44 kilometre uzunluğunda olacak Kanal İstanbul, 200 metre genişliğinde ve yaklaşık 25 metre derinliğinde olması planlanıyor.


Kanal İstanbul’un güzergâhı, Karadeniz kıyısındaki Yeniköy, halen faal olan Sazlıdere Barajı ve bu barajın suladığı tarım arazilerinin bulunduğu Sazlıdere Vadisi, hemen yakınındaki Başakşehir ile Arnavutköy ve Küçükçekmece Gölü’nden Marmara’ya doğru olacak.



Kanal İstanbul Güzergahı Belirlenirken Seçilen en önemli kriter, doğal vadiler kullanılarak dolgu ve kazı maliyetinin en az olduğu hattın seçilmesidir. Ayrıca orman arazisi bulunmaması ve alternatif diğer yerlerde kamulaştırma maliyetinin yüksek olması bu hattın seçilmesinde önemli kriterdir.


Projenin detaylarının Haziran ayı içerisinde Başbakan Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 


Veziroğlu Gayrimenkul

www.veziroglugayrimenkul.com

0532 303 92 72