29 / 03 / 2024

İsmetpaşa Stadı’nın satış imzaları atıldı!

 İsmetpaşa Stadı’nın satış imzaları atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İzmit Alikahya bölgesinde yapılacak 33 bin kişilik modern stadyumun maliyeti karşılığında TOKİ’ye, TOKİ’nin de Emlak konut GYO’ya devrettiği İzmit İsmetpaşa Stadının arazisinin devri ile ilgili resmi protokol 20 Ağustos günü Ankara’da imzalandı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İzmit Alikahya bölgesinde yapılacak 33 bin kişilik modern stadyumun maliyeti karşılığında TOKİ’ye, TOKİ’nin de  Emlak  konut GYO’ya devrettiği İzmit İsmetpaşa Stadının arazisinin devri ile ilgili resmi protokol 20 Ağustos günü Ankara’da imzalandı.


86 BİN 775 METREKARE

İsmetpaşa Stadı ile, yanındaki yüzme havuzu, dış statlardan oluşan toplam  86 bin 775 metrekare büyüklüğündeki arazinin  “Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı” yöntemiyle  devri konusundaki sözleşme  Emlak  Konut GYO ile  yüklenici firma “Komusoğlu İnşaat-Tokal İnşaat” ortaklığı arasında imzalandı. Emlak GYO, sözleşmenin imzalandığını Borsa  İstanbul  Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Bu durumda, yüklenici firmanın İsmetpaşa Stadı arazisi üzerindeki hakları da resmen yürürlüğe girmiş oldu.


REZİDANS YAPILACAK

İsmetpaşa Stadı arazisi karşılığında  bu arazide oluşacak gelirin  yüzde 21.61’ini devlete vermeyi taahhüt eden şirketin, bu geniş arazi üzerinde  yaşam merkezi, rezidans, yurt ve ofis binaları yapması bekleniyor. Kocaeli Birlikspor’la da yakından ilgilenen Bakan Fikri Işık, İsmetpaşa Stadının en azından önümüzdeki sezon sonuna kadar yıkılmayacağını söylemişti. Stadın arazisini resmen devralan müteahhit firmaların bu konudaki tavrı da merak ediliyor. İsmetpaşa Stadı, artık resmen devletin elinden çıktı. Bu stadın yerinde rezidans, iş merkezleri yapılacak.


 

Derince Ekspres




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016