28 / 03 / 2024

Hyundai Asansör, Üsküdar- Çekmeköy metro hattının yürüyen merdivenlerini yapacak!

 Hyundai Asansör, Üsküdar- Çekmeköy metro hattının yürüyen merdivenlerini yapacak!

İstanbul metrosunun Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy hattının asansör ve yürüyen merdivenleri Hyundai Asansör tarafından yapılacak. Doğuş İnşaat’ın açtığı ihaleyi kazanan Hyundai Asansör projenin tüm asansör ve yürüyen merdiven işlerini üstlendi...



İstanbul metrosunun Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy hattının asansör ve yürüyen merpenleri  Hyundai Asansör tarafından yapılacak. Metro inşasının yüklenicisi Doğuş İnşaat’ın açtığı ihaleyi kazanan Hyundai Asansör projenin tüm asansör ve yürüyen merpen işlerini üstlendi.

 

Hyundai Asansör, Avrupa’daki ilk metro projesini  İstanbul  metrosunun Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy hattı ile hayata geçirecek. Bu hattın inşaat işlerinin yüklenicisi Doğuş İnşaat’ın Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri kapsamında yürüyen merpen, yürüyen yol ve asansör temin ve montaj işleri için açtığı ihaleyi kazanan Hyundai Asansör ile Doğuş İnşaat arasında 15.07.2014 tarihinde imzalanan niyet anlaşması ile proje hazırlıklarına başlanıldı.

 

Hyundai Asansör, 20 km.’lik metro hattı üzerindeki 16 istasyonda yer alan toplam 250 üniteyi - 189 adet yürüyen merpen ve 61 adet asansör - temin edecek. 

 

Hyundai Elevator Co. Ltd. CEO’su Martin Sangho Han, Hyundai Asansör Türkiye Genel Müdürü Hakan Ek ve Doğuş İnşaat Grubu Başkanı Gönül Talu’nun katıldığı imza töreninde söz alan Hyundai Asansör Türkiye Genel Müdürü Hakan Ek “Bu proje Hyundai Asansör’ün Avrupa’da aldığı ilk metro projesi olması itibariyle bizim için çok önemli. İstanbul’un büyüyen ulaşım ihtiyacının çözümünde kritik bir yere sahip metro projesinin bir parçası olmak ve bu projede Doğuş İnşaat ile çalışacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. 

 

Doğuş İnşaat Grubu Başkanı Gönül Talu ise, proje ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:  “Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy metro hattı bizim çok hassas olduğumuz bir proje. Bu hat, İstanbul’un ulaşım konusunda en problemli olduğu merkezlerinden biri. Trafiksiz saatlerde bile bu güzergâhta araçla ulaşım 2 saati buluyor. Bu büyük bir sıkıntı. Bu soruna çözüm olacak olan bu önemli projeyi yürütüyor olmaktan dolayı memnunuz. Birlikte çalıştığımız iş ortaklarımızın güvenilirliği projenin başarısı için çok önemli. Bu anlayışla, bu büyük projenin asansör ve yürüyen merpenleri ihalesini gönül rahatlığı ile Hyundai Asansör şirketine verdik.  Hedefimiz projeyi 2015 sonuna yetiştirmektir” dedi. 

 

İmza töreninde bulunmak için Güney Kore’den Türkiye’ye gelen Hyundai Elevator Co. Ltd. CEO’su Martin Sangho Han; “Öncelikle Doğuş İnşaat Grubu başkanına bu projede yer almamızı sağladığı için teşekkür etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Hyundai, Güney Kore menşeli bir şirket. Yüzde 45 lokal pazar payına sahibiz ve 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Güney Kore, Çin ve Brezilya olmak üzere 3 adet üretim tesisimiz bulunuyor. 30 yıllık genç bir şirket olmamıza rağmen dünya pazarında yüzyıllık şirketlerle rekabet ediyoruz. Rekabet gücümüzü yüksek teknoloji ve know-how ’umuzdan alıyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi Doğuş İnşaat ile başlayacağımız bu projede de en yüksek kalitede ürün ve montaj desteği sağlayacağız. Hyundai olarak Doğuş İnşaat Grubu ile bu projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. 



Milliyet