29 / 03 / 2024

Hülya Avşar, 7 yıldır süren 'ekolojik ev' davasını ikinci kez Yargıtay'a taşıdı!

 Hülya Avşar, 7 yıldır süren 'ekolojik ev' davasını ikinci kez Yargıtay'a taşıdı!

Sanatçı Hülya Avşar, 7 yıldır süren "ekolojik ev" davasını "hatalı hesaplama" gerekçesiyle ikinci kez Yargıtay'a taşıdı. Avşar, Beykoz'da 2006'da bir ekolojik ev yaptırdı. İddiaya göre; ev planlanandan küçüktü....



SANATÇI Hülya Avşar, 7 yıldır süren "ekolojik ev" davasını "hatalı hesaplama" gerekçesiyle ikinci kez Yargıtay'a taşıdı. Avşar, Beykoz'da 2006'da bir ekolojik ev yaptırdı. İddiaya göre; ev planlanandan küçüktü. Ücreti ödemedi, Konuş Yapı İnşaat Şirketi'yle davalık oldu. 


İlk mahkeme kararıyla, Avşar ödeme yapmak zorunda kaldı. Ancak döviz kurundaki hatalı hesaplama sonucu zarara uğradığı iddiasıyla karara Yargıtay'da itiraz etti. Dosyayı yeniden incelendi. Yerel mahkeme bu kez toplam 612 bin lira için takibin devamına hükmetti. Avşar, Yargıtay'da karara ikinci kez itiraz etti. 


Avşar'ın itiraz dilekçesinde 578 bin lira için takibinin devamına karar verilmesi gerekirken, hatalı hesaplama ile 612 bin lira için takibin devamına karar verildiğini, uzman mali bilirkişiden rapor alınmaksızın hesaplama yapıldığını söyledi. 


Sabah