28 / 03 / 2024

FETÖ'nün 1.150 taşınmaz malının satışı iptal edildi!

FETÖ'nün 1.150 taşınmaz malının satışı iptal edildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu üst düzey rütbelilerin yer aldığı 62 ismin de aralarında bulunduğu terör örgütü elemanlarının 1.150 taşınmazın satış işlemleri iptal edildi.


Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu üst düzey rütbelilerin yer aldığı 62 ismin de aralarında bulunduğu terör örgütü elemanlarının 1.150 taşınmazın satış işlemleri iptal edildi. Bu işe aracılık yapan tapu çalışanları ile ilgili soruşturma açıldı. FETÖ'nün devlet envanterine geçen mal varlığı 15 milyar liraya ulaşırken, aralarında rezidans, fabrika binaları, önemli arsaların da yer aldığı işlemler durduruldu. Darbe girişiminden kısa bir süre önce yapılan bazı tapu devirleri tespit edilirken, bu işlemler bloke edildi.


SATIŞ İŞLEMİNDE YAKALANDI

Hazine'ye devredilen FETÖ'ye ait 6 bine yakın tapunun illere göre dağılımına bakıldığında İstanbul, Van, İzmir, Ankara, Kütahya, Adana ve Kayseri başı çekti. Bloke işlemi uygulanarak satışı durdurulamayan taşınmazları elden çıkarmaya çalışan örgüt üyeleri de tapu dairelerinde yakayı ele verdi. Tapudaki incelemelerin sağlıklı yürütülmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ndeki personelle ilgili de kapsamlı bir inceleme yapıldı. Darbe girişimi sonrası bu kurumdan da 100'e yakın personel görevden alındı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce kurulan OHAL işlem servisi çalışmalarını sürdürüyor. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nde hem yazılım hem de yetkili kişiler değiştirilirken, şüpheli işlemler tek merkezden sorgulanıyor.





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura