24 / 04 / 2024

Dolandırıcılar şimdi de TMSF'ye dadandı!

Dolandırıcılar şimdi de TMSF'ye dadandı!

Kendisini TMSF elemanı gibi tanıtan bazı kişiler, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyum atanan şirketleri veya mal varlıklarını satmaya kalkıştı. TMSF ünlü dolandırıcı Sülün Osman gibi vatandaşı dolandırmaya çalışan kişileri uyardı...


Kendisini TMSF elemanı gibi tanıtan bazı kişiler, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında kayyum atanan şirketleri veya mal varlıklarını satmaya kalktı. TMSF de ünlü dolandırıcı Sülün Osman gibi vatandaşı dolandırmaya çalışan kişilere karşı vatandaşı uyardı. 


YASAL TAKİP BAŞLADI

TMSF’den yapılan açıklamada, TMSF’nin, son zamanlarda FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyum atanan şirketleri veya mal varlıklarını sattığını iddia eden kötü niyetli kişilere karşı vatandaşları dikkatli olmaya davet ettiği belirtilerek, “Bu kişiler hakkında kurumumuzca yasal yollara başvurulmaktadır. Ayrıca yasa ile bu şirketlerin veya varlıklarının satışının nasıl yapılacağı açıkça belirtilmiştir. Söz konusu düzenleme, ‘TMSF’nin ilişkili olduğu bakan tarafından karar verilebilir. Satış ve tasfiye işlemleri ilgili şirketin yönetim kurulu tarafından yerine getirilir’ şeklindedir” denildi.


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, önceki gün yaptığı açıklamada, TMSF’deki şirket sayısının 858’e ulaştığını belirterek “Bu yönüyle bakıldığında Türkiye’nin en büyük holdingi diyebilirsiniz. Şu ana kadar da 259 kişi kayyum olarak atanmıştır. Bu şirketlerin toplamında da 44 bin 868 kişi çalışmaktadır. Bu şirketlere yoğun satın alma talepleri var. Önce zarardaki şirketlerin satışını planlıyoruz” demişti. 


SON İŞİ GALATA OLDU

Ünlü dolandırıcı Sülün Osman tramvay, Galata Kulesi, kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını saf vatandaşlara ‘satarak’ ya da ‘kiraya vererek’ efsane haline gelmişti. Sülün Osman, Galata Köprüsü’nü satmak üzereyken tesadüfen yakalanmıştı.


TMSF'den vatandaşa FETÖ uyarısı!


Star