24 / 04 / 2024

Bahçetepe - Tatvan tren rayları yenileniyor!

 Bahçetepe - Tatvan tren rayları yenileniyor!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, Bahçetepe-Tatvan arasında bulunan 50 kilometrelik alanda rayları yeniliyor. Ray yenileme çalışmalarının 35 milyon 534 bin 881 TL’ye mal olacağı bildirildi...



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, Bahçetepe-Tatvan arasında bulunan 50 kilometrelik alanda rayları yeniliyor.


TCDD’den yapılan açıklamaya göre, ray yenileme çalışmalarının 35 milyon 534 bin 881 TL’ye mal olacağı bildirdi. Açıklamada, “Son yıllarda yeniden devlet politikası haline gelen demiryolları ulaştırma sektörü, yapılan yol yenileme çalışmaları, yüksek hızlı tren projeleri, Marmaray projesi, çeken ve çekilen araçların yenilenerek modernizasyonu gibi yurt genelinde yürüttüğü büyük yatırımlarla çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmalar çerçevesinde bölge müdürlüğümüzce yürütülen yol yenileme projeleri içerisinde yer alan ve 1964 yılında hizmete açıldığı günden bugüne kadar herhangi bir revizyon geçirmemiş olan Yolçatı-Tatvan hat kesiminin Bahçetepe-Tatvan istasyonları arasındaki 50 kilometrelik yolun yenilenmesi işi 2014 yılı yatırım programına alınmıştır. 26 Nisan 2014 günü ise Rahova istasyonundan TCDD yetkilileri ve diğer davetlilerin katılımıyla yol yenileme çalışması başlatılacaktır. Yol yenileme çalışmalarında S49’luk ray ve B58 beton traver kullanılacak olup, malzemelerin tamamı yerli üretimdir. Uygulanacak yatırım çalışmasının yaklaşık maliyeti ise 35 milyon 534 bin 881 TL’dir. Yol yenileme çalışması süresince 140 işçi, 19 memur personel görev yapacaktır” denildi.



Milliyet





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri