28 / 03 / 2024

Ay'dan arsa alan bir Türk çıktı!

 Ay'dan arsa alan bir Türk çıktı!

Ay'da en fazla toprak sahibi olan ilk 10 kişiyi açıkladı ve bu 10 kişinin arasında 1 Türk bulunuyor.



Ay'da en fazla toprak sahibi olan ilk 10 kişiyi açıkladı ve bu 10 kişinin arasında 1 Türk bulunuyor. Lunarregistry.com (Ay'ın toprak kayıtları ve Ay vakfı)'un ''Emre Özerginli'' 6.Sıradan listeye girmiş ve Jennifer Lopez, Donald Trump, Paris Hilton, Richard Branson gibi isimleri geride bırakmış oldu.


Emre Özerginli hakkında fazla bilgi sahibi değiliz, sadece Moon-Star Limunary adlı aracı şirketin sahibi vede Ay'da arsa satan çeşitli şirketler ile çalıştığını biliniyor. Bunun yanında yurtdışında bilim ve teknoloji dergilerine vede portallara çeşitli beyanatlar vermesiyle adından söz ettirdi.


Özellikle yer altından çıkabilecek değerli madenler, minareller ve Ay'ın A.B.D'nin eyaleti olması gerektiği konusunda.


Emre Özeginli'nin ardından zirveye doğru 630.000 dönüm ile Tom Cruise, 700.000 dönüm ile Bill Gates, 880.000 dönüm ile eski A.B.D başkanı George H.W.Bush, 1.000.000 dönüm ile ünlü Rus iş adamı Roman Abramoviç, listenin zirvesinde ise 1.500.000 dönüm ile iş adamı David M.Rothschild bulunuyor.


Peki nasıl olabiliyor da Ay'da arsa sahibi olunabiliyor?


Bilimsel ve hukuksal bir dayanğı var mı işte yapılan açıklama;


Amerikalı bir avukat olan Dennis Hope, 1980 yılında Birleşmiş Milletler Uzay Antlaşması yasasındaki bir boşluğu fark ederek, Ay'ı kendi üzerine tescil ettirdi. Yasada hiçbir ülkenin uzaydaki bir gezegen üzerinde hak iddia edemeyeceği yazıyordu. Hope bu maddeye dayanarak; ülkelerin gezegenler üzerinde herhangi bir hak iddia edemeyeceği, ancak şahısların toprak satın almasında herhangi bir kısıtlayıcı madde olmadığını farketti ve Ay'ı kendi adına tescil ettirdi ardından Beyaz Saray'a, Kremlin'e ve birleşmiş milletlere bir mektup yazıp Ay'ın artık kendi tescilinde olduğunu bildirdi hatta belgelerini ve kendi hazırladığı tapu örneğini de gönderdi olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt gelmeyince de kanuni süreç başlamış oldu ve Ay'ı kendi üzerine tescil ettirdi. Hope Ay`ı her biri 4 bin metrekarelik 5 milyon parsele bölerek satışa çıkardı.Bakalım Türkiye'den Emre Özerginli'den başka bu büyük çapta başka yatırımlar olacak mı? 



Sabah