20 / 04 / 2024

Avukat Mehmet Uyar devremülk şirketine dava açmakla suçlanıyor!

Avukat Mehmet Uyar devremülk şirketine dava açmakla suçlanıyor!

Adana Barosu avukatlarından Mehmet Uyar, devremülk şirketinin müşteri portföyünü gizlice ele geçirip, müşterilerden vekaletname alarak şirket aleyhine dava açmakla suçlanıyor. Uyar'ın soruşturması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden kovuşturma izni alındı.


Avukat Mehmet Uyar'a devremülk şirketine dava açma cezası!


Adana Barosu avukatlarından Mehmet Uyar, devremülk şirketinin müşteri portföyünü gizlice ele geçirip, müşterilerden vekaletname alarak şirket aleyhine dava açmakla suçlanıyor.


Adana Barosu'na kayıtlı avukat Mehmet Uyar (33) hakkında "Türk Ticaret Kanununa Muhalefet, ticari sır, bankacılık sırrı veya müşteri sırrı niteliğindeki bilgi belgeleri açıklamak" suçundan 2 yıla kadar yıla kadar hapis ve adli para cezası istemi ile Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Avukat Uyar, devremülk işleri yapan şirketin ticari sır niteliğindeki müşteri portföylerini ve data verilerini gizlice ele geçirip, devre mülkçülere şirketleri kötüleyip vekaletname alarak, şirket aleyhine yüzlerce dava açmakla suçlanıyor.


İPTALLER GELMEYE BAŞLADI

İddianameye göre olay şöyle gelişti: Erzin Umar Termal Sağlık Turizm İnşaat Emlak, Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi ile Erzin İsos Termal Sağlık Turizm İnşaat Gıda Org. Sanayi ve Ticaret A.Ş., yetkilileri 2015 yılında sattıkları devre mülk sözleşmelerinin ardı ardına iptal edildiğini ve haklarında aynı avukat Mehmet Uyar tarafından dava açıldığını görünce şüphelendiler. Dava açan mülk sahipleri ile yüz yüze görüşen şirket yetkilileri, duyduklarına inanamadılar.


"ŞİRKETİ KÖTÜLEDİ" İDDİASI

Müşteriler, avukat Mehmet Uyar'ın kendilerini telefonla arayarak "Erzin Umar Termal Sağlık Turizm İnşaat Emlak, Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi ile Erzin İsos Termal Sağlık Turizm İnşaat Gıda Org. Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Mehmet Ali Doğan piyasayı milyonlarca dolandırdı. Devre mülkü bitirmeden kaçacaklar" dediğini, kendilerinin de bu sözlere inandıklarını, avukatlık ücretini almayacağını da söyleyince dava açması için noterden vekalet verdiklerini söylediler.


DAVA AÇILDI

Bunun üzerine harekete geçen şirket yetkilileri, avukat Uyar hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden kovuşturma izni alındı. En yakın yer olan ve avukat suçlarına bakan Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, avukat Mehmet Uyar hakkında "Türk Ticaret Kanununa muhalefet, ticari sır, bankacılık sırrı veya müşteri sırrı niteliğindeki bilgi belgeleri açıklamak" suçundan dava açtı.


ŞİRKET MAĞDUR OLDU

İddianamede, şüpheli avukatın şirketlerin müşteri portföyleri, data verilerini gizlice ele geçirip, müşterileri telefonla arayarak "Mehmet Ali Doğan ve şirketleri piyasayı dolandırdı. Üç kağıtçı, dolandırıcı. Devre mülk tesisini yapmadan kaçacaklar. Masraf almadan vekaletinizi alıp, dava açabilirim" dediği ve 90 kişiyi bu yöntemle ikna ettiği belirtildi. Savcı, şirkete dava açılmasına ve müşterilerin sözleşme iptaline dolayısıyla da mağduriyete neden olduğu gerekçesiyle Uyar'ın suç işlediğini ve yargılanmasını gerektiğini de belirtti. İddianamede, şüpheli avukatın iddiaları yalanladığı ve haksız yere şikayet edildiğini söylediği de yer aldı. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan şüpheli avukat Mehmet Uyar, davalarının tüketici hukukuna yönelik olduğunu, firmanın kendisine haksız yere isnatta bulunduğunu belirterek, "Gelen tüketicilerin bu devre mülkle ilgili davalarını aldım. Davalarını açarak ilgililere hukuki yardımda bulundum. Hakkımda son soruşturmanın açılmamasına karar verilmesini talep ederim" dedi. Mahkeme, son soruşturmanın Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmasına karar verdi.


VEKALET ÜCRETİ ALIYOR

İsos Erzin Umar devre mülk şirketinin yetkilisi Gazi Erbaş, yargılanan avukat yüzünden 15 bine yakın müşterisi bulunan şirketlerinin milyonlarca lira zarara uğradığını belirterek, "Müşterilerimizden hiçbir ücret istemeden vekalet alıp dava açmış. Her açtığı dava başına mahkemeden vekalet ücreti alıyor" diye konuştu.


Sabah