19 / 04 / 2024

Aslantepe Höyüğü kazısında binaya rastlandı!

Aslantepe Höyüğü kazısında binaya rastlandı!

Aslantepe Höyüğü kazısında binaya rastlandı. Roma La Sapienze Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, dün Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret ederek kazılar hakkında bilgi verdi.


Unesco'nun dünya mirası geçici listesine Türkiye'den son dahil edilen 13 alandan biri olan ve milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde süren kazı çalışmalarında büyük bir bina bulundu. Roma La Sapienze Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, dün Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret ederek kazılar hakkında bilgi verdi. 


M.Ö. 4000 YILLARINA AİT 

Aslantepe Höyüğü'nün çok ilginç bir yer olduğunu dile getiren Frangipane, "Orada çok önemli, güzel ve büyük bir bina bulduk. Çok büyük bir saray var. O saray çok çok eski. Milattan önce 4 bin yıllarına tarihleniyor. Belki dünyadaki ilk saray sistemi burada başlıyor. Sarayın koridoruyla bu bina arasında bağlantı var. Belki kral yeri. Binada çok güzel bir platform var. Burada odun, kömür gibi bir şey bulduk" dedi. Vali Süleyman Kamçı da kültüre verdikleri öneme değinerek, "Değerli hocamıza saygımız, sevgimiz sonsuz. Burada yaptığı çalışmalar, bizi dünyaya tanıtacak. O anlamda kendilerine müteşekkiriz. Biz de elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olacağız. Olmaya da devam ediyoruz" diye konuştu. 


Sabah