28 / 03 / 2024

Akılsız konutlarla akıllı belediyecilik olabilir mi?

Akılsız konutlarla akıllı belediyecilik olabilir mi?

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR Marmara Belediyeler Birliği tarafında İstanbul-Hilton'da düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi katılım izlenimlerini paylaştı...



REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR Emlak Kulisine özel köşe yazısında Marmara Belediyeler Birliği tarafında İstanbul-Hilton'da düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi katılım izlenimlerini değerlendirdi...


İstanbul Hilton konferans salonunda düzenlenen " Akıllı Belediyecilik Zirvesi " Sürdürebilir Şehir Hayatı ve Belediyecilik " paneline katıldım.


Özellikle belirtmeliyim Panel katılım aktörleri arasında iletişimde " yeşili / tasarrufu " sürekli vurgulayan proje geliştiricileri görememenin hayal kırıklığını yaşadım. 


Nerede akıllı binalar, siteler ve proje üreten müteahitler, proje geliştiriciler. Umarım, sektörel İlgisizliğin sebebi iletişimsizliktir. Akıllı kentler  proje olarak sadece belediyelerin ve üniversitelerin  misyonu olmamalıdır.


Topluluk enerjisi kavramı ile  teknolojinin geldiği noktada  akıllı şebeke alt yapıları belediyeler tarafında geliştirilmeli ve uygulanmalı ancak bu sisteme katılım sağlayan konutlar, bloklar, site ve projeler bu entegrasyon içinde üst yapıyı/akıllı yapıları geliştirmelidir.


Günümüzde, Sürdürebilir enerjide rüzgar ve güneş kaynaklarının teknolojik kullanım değerleri artarken imalat, kurulum ve uygulama değerleri azalmakta daha hesaplı hale gelmektedir.


0 / sıfır enerjili konutların hedeflendiği Avrupa Birliği normlarında, Vancouver'un 2050''de ki 100% yenilebilir enerji kullanım hedefi ülkemiz için örnek teşkil etmelidir.




Şehrin ruhuna dokusuna akıl/ beyim entegre etmenin zamanı gelmiştir.Belediyeler ve üniversitelerin bu işbirliğine proje geliştiricilerde katılmalı ve üst yapı deneyimlerini aktarmalıdır.


İletişimi; genele ve tabana yayabildiğimiz ölçüde sürdürülebilirlikte farkındalık yaratabiliriz, aksi takdirde " laz müşterimin, Göl Mahal projesinde ben kendimden akıllı bina istemem " yaklaşımı ile yaşar, gideriz...




Bilge Özdemir


CEO - REDAC



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler