28 / 03 / 2024

Esenyurt Menekşe Evleri'nde 150 bin TL'ye! İcradan!

Esenyurt Menekşe Evleri'nde 150 bin TL'ye! İcradan!

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Kapadık Köyü, 170 ada, 1 parselde yer alan G3 Blok, 2. kat 5 nolu konutu satışa sunuyor


Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Kapadık Köyü, 170 ada, 1 parselde yer alan G3 Blok, 2. kat 5 nolu konutu satışa çıkardı. 3 oda 1 salon olan konutun kıymeti 150 bin TL. Taşınmazın satışı 21 Ekim 2011 günü saat 13.35'de Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma usulüyle yapılacak.
2010/3448 Tal.

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Dosya No: 2010/3448 Tal.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve Özellikleri:
 
TAPU KAYDI: İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Kapadık köyü, 170 ada, 1 parselde kayıtlı, G 3 blok, A girişi, 1 kat, 5 bağımsız bölüm nolu mesken
 
NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmaz adres olarak Enver Paşa Caddesi Repom Elitken! karşısında yer alan Menekşe Evleri G 3 blok, A girişi, 2, kat, D:5 adresindedir. (Yemde yapılan incelemede kapı üzerinde 58 numarasının yazılı olduğu tespit edilmiştir) İnceleme esnasında daire kapısı kapalı olduğundan özellikleri bilgi alınmak suretiyle tespit edilmiştir. Buna göre daire plan itibariyle; girişte hol, salon, 3 oda, girişte tuvalet, koridor üzerinde banyo ve iki balkondan ibarettir, Salonun L şeklinde olduğu, zeminlerin seramik ve laminant parke döşeli, duvar yüzeylerinin saten alçı, 1 tavanların kartonpiyerii olduğu, dairede balen kiracına ikamet ettiği kullansın alanının brüt 122 m2 miktarında olduğu belirtilmiştir, Sitenin kendine ait bakımlı ve düzenli geniş bir bahçesi mevcuttur. Site Aqua Dolfin adlı tesise yakın. Bahçeşehir ve Esenken! yerleşim alanlarını E 5 ve TEM karayollarına irtibatlandıran asfalta yürüme mesafesindedir. Bina özel bir ısıtma sistemi ile ısıtılmaktadır. Toplu taşım araçlarının sayısındaki artış E5 ve TEM karayolu bağlantıları, yürüme mesafesinde MİGROS ve BİM gibi mağazaların açılması, alışveriş merkezleri, Bahçeşehir'le komşu oluşu, modem şehircilik anlayışı ile inşa edilen çevresi, tamamlanan altyapısı, geçen süre içinde tercih edilmesi ve rayicini kısa sürede bulması şeklinde özetlenecek faktörlerle Esenkent toplu yerleşim alanı prim yapan yerleşim alanlarından biri haline gelmiştir. Yakınında Pazar Türk olarak isimlendirilen ve geniş bir alanda hizmet veren semt pazarı kurulmaktadır.
 
İMAR DURUMU: Dosyasında mevcut Esenyurt Belediye Başkanlığının 20,06.2011 tarih ve 17546-15188 sayılı yazısı ite Esenyurt 170 ada, 1 parselin, istanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 12,11.2010 tarifi ve 2572 sayılı kararı ile onaylanan Esenyurt 1.Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Konut alanında kaldığı bildirilmiştir.
 
KIYMETİ: 150,000.00 TL
 
Birinci Satış günü: 21/10/201113:35-13:45 Saatleri arasında
İkinci Satış günü: 31/10/201113:35-13:45 Saatleri arasında

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü Adresinde

1)- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. 8u artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ııu ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok anıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimini izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir, Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'nıı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan akakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2)- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri kimdir, Satış peşin para iledir, atıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, İhale bedeli üzerinden hesaplanacak %1 oranında KDV, binde 4,95 oranında ihale karat damga vergisi ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı (borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3)- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen akıya bir örneği gönderilebilir.

6)- Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İc.İfl.K,126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat verine geçerlidir.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com