28 / 03 / 2024

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Bugünkü Resmi Gazete'de Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği yayımlandı...


 

 

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelikte bazı değişikliklere gidildi. 



Yönetmeliğe göre yenileme uygulama projeleri, yenileme avan projeleri esas alınarak hazırlanacak. Tescilli taşınmazlara ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile tescilli parsele komşu olan veya aralarında yol geçse dahi tescilli parsele cephe veren taşınmazlara ait mimari projeler koruma bölge kurulunun onayını takiben uygulanacak. Bu taşınmazlar dışındaki yenileme uygulama projeleri ilgili idarelerin onayından sonra uygulanacak.


Yenileme avan ve uygulama projeleri eş zamanlı olarak yapılabilecek.


Yenileme avan projesi onaylanmayan alanlarda bulunan tescilli tescilli taşınmazlara ilişkin hazırlanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri koruma bölge kurulunda değerlendirilebilecek.



 Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik tam metni için tıklayın


 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri