25 / 04 / 2024

Yasak yerde kurban kesim cezası 2016!

Yasak yerde kurban kesim cezası 2016!

Kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereğince cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yasaklanıyor. Peki yasak yerde kurban kesim cezası 2016 ne kadar?


Yasak yerde kurban kesim cezası 2016!

2016 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ, 2016 yılı Kurban Bayramı münasebetiyle ibadet amaçlı kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dinî hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak hayvana en az acı verecek şekilde kesmelerine veya vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınmasını amaçlıyor.


Tebliğ esasları gereğince cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor.  


Kurbandan çıkan kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıklar sızdırmaz, dayanıklı yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 2/3 oranında konulur, gerektiğinde ikinci torba kullanılır, ağzı iyice kapatılıp bağlanır ve bayram süresince düzenli olarak hizmet verecek olan belediye temizlik ekiplerine teslim ediliyor. 


Peki yasak yerde kurban kesim cezası 2016 ne kadar? 


Yasak yerde kurban kesim cezası 2016...


1) Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara Çevre Kanununun 20 nci maddesinin (s) bendi gereğince, 196 TL,


2) Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere ise Çevre Kanununun 20 nci maddesinin (j) bendi gereğince toplu kesimler için 49.095 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 1.221 TL cezai işlem aynı Kanunun 24 üncü maddesi kapsamında uygulanır.


b) Cadde, sokak ve parkları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, yetkili birimlerce gerekli yasal yaptırımlar uygulanır.


Kurban satışı ve kesimi yapılacak yerlerin fiziksel özellikleri!

 

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com