18 / 04 / 2024

Vergi yapılandırması için son 10 gün!

 Vergi yapılandırması için son 10 gün!

Yeniden yapılandırma imkanından yararlanmak için başvuru süresi 31 Ekim'de sona eriyor. Buna göre Vergi yapılandırması için son 10 gün bulunuyor...


Vergi yapılandırması için son 10 gün!

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19/8/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.


Buna göre müracaat edilmesi halinde 30/6/2016 tarihi öncesi borçlar yeniden yapılandırılabiliyor. İstenilmesi halinde yapılandırılmış borçlar 36 ayda 18 eşit taksite kadar ödenebiliyor. 


Yapılandırılmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde mükellefler herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşmıyor. Böylece iş ve işlemler vergi borcu problemi olmadan yürütülebiliyor .


Peşin veya ilk taksit ödemelerinin kasım 2016 ayında yapılması gerekiyor. Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların peşin ödenmesini teşvik etmek için ödemeler peşin yapıldığı takdirde, kanun hükümlerine göre hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ayrıca yüzde 50 indirim yapılıyo


Yeniden yapılandırma imkanından faydalanmak için başvuru süresi 31 Ekim'de sona eriyor. Buna göre Vergi yapılandırması için son 10 gün bulunuyor.


Başvurular bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabiliyor.


Hangi borçlar yapılandırma kapsamında?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com