29 / 03 / 2024

Vergi yapılandırma taksitleri ne zaman başlıyor?

Vergi yapılandırma taksitleri ne zaman başlıyor?

1 Eylül tarihinde başlayan vergi yapılandırma başvuru süreci 31 Ekim'de sona eriyor. Peki Vergi yapılandırma taksitleri ne zaman başlıyor? diyorsanız işte yanıtı....


Vergi yapılandırma taksitleri ne zaman başlıyor?

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.. Söz konusu  Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor.


Kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da yapılandırılabiliyor. Vergi yapılandırması için başvurular 1 Eylül'de başlamıştı. Bşvuruları 31 Ekim'de son bulacak.


Yapılandırma başvuruları borcun olduğu ilgili kuruma yapılıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ilgili belediyede yapılandırılabiliyor.


Başvurusu onaylanan vergi borçlarında ilgili dönemlerde geçerli olan Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanıyor. 30 Haziran 2016'ya kadar olan borçlar yapılandırılabiliyor.


Peki Vergi yapılandırma taksitleri ne zaman başlıyor? diyorsanız işte yanıtı....


Borç yapılandırması kapsamında borçlarını taksitlendiren vatandaşlar ilk taksitlerini Kasım ayı içinde ödemeye başlayacak. Sosyal güvenlik primlerinde ilk taksit Aralık ayında başlayacak. Her taksitin 2 ayda bir ödenecek olması nedeniyle vatandaşların 12 ile 36 ay arası dönemde bu borçlarını ödeme imkanı veriyor.


Vergi yapılandırma başvuru işlemleri!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com