20 / 04 / 2024

Vergi daireleri hafta sonu açık olacak mı?

Vergi daireleri hafta sonu açık olacak mı?

2017 emlak ve çevre temizlik vergisi için son ödeme günü yaklaşıyor. 31 Mayıs tarihinde sona erecek olan vergi için ödemeler vergi dairesine yapılıyor. Peki Vergi daireleri hafta sonu açık olacak mı? diyorsanız işte yanıtı...


Taşınmaz mallar için ödenen emlak ve çevre temizlik vergilerinin 1.taksit döneminde sona geliniyor. Emlak vergisi ödemesi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyede ödeniyor. 


Ancak gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.


Peki Vergi daireleri hafta sonu açık olacak mı? diyorsanız işte yanıtı...


Vergi daireleri, normal şartlarda haftasonu çalışmıyor. Ancak bazı vergi ve vergi affı dönemlerinde kimi vergi daireleri yoğunluk sebebi ile açık oluyor. Emlak ve iş yerleri için çevre temizlik vergisi 1. taksiti de 6 gün sonra vergi sona ereceği için vergi daireleri hafta sonu açık kalacak. 


Vergi dairesi mesai saatleri birçok resmi kuruluş gibi diğerlerine benziyor. Yani bu saatler 08.30 – 17.30 arasıdır. 12.30 – 13.30 arasında ise öğle arası veriyor. Yazlık – Kışlık saat uygulaması ile bu saatlerde yarım saatlik oynama olabiliyor.


İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor.  İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Fatih ilçesinde yer alıyor. Dairenin açık adresi şu şekilde sıralanıyor:


Adres: Akşemsettin Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih/İSTANBUL

Telefon:(212) 453 82 00

Faks   :(212) 523 60 66

E-posta:[email protected]



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com