19 / 04 / 2024

TOKİ başvuru ücreti iadesi nasıl yapılır?

 TOKİ başvuru ücreti iadesi nasıl yapılır?

TOKİ projelerine başvuracak olan kişilerin başvuru bedelini yatırmaları gerekiyor. Peki TOKİ başvuru ücreti iadesi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...




Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan projelerde başvuru sahiplerinin belirlenen süreler içerisinde, ilgili bankaya belirlenen başvuru bedelini yatırmaları gerekiyor.


Projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru yaptıktan sonra vazgeçilmesi halinde ve kurada hak sahibi olunamaması halinde TOKİ, başvuru ücretlerini iade ediyor.


TOKİ başvuru ücreti iadesi işlem adımları şu şekilde:


-TOKİ'ye başvurup kurada çıkılmaması durumunda ücret iadesi

Kura sonucunda konut satın alma ve belirleme hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru

sahiplerine belirlenen tarihte iade ediliyor.


-TOKİ'ye başvuru yaptıktan sonra vazgeçilmesi durumunda ücret iadesi 

Haklar iptal ediliyor. Başvuru bedeli ödeyenlere bu bedel geri ödeniyor. Ancak, talep örgütlenmesi çerçevesindeki uygulamalarda ihale işlemleri talebe göre başlatılacağı için başvuruda bulunduktan sonra vazgeçenlere başvuru bedeli geri ödenmiyor. Yine talebin fazla olduğu bazı projelerde de vazgeçenlere başvuru bedelinin geri ödenmeyeceğine dair hüküm sözleşmeye konulabiliyor.


-  TOKİ'nin projeyi gerçekleştirilememesi durumunda ücret iadesi

Yeterli talep olmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde de yine başvuru bedeli TOKİ tarafından belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa süre içinde geri ödeniyor.




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com 

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016