19 / 04 / 2024

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2017!

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2017!

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte taşınmaz satış vaadi noter harcı 2017...


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Taraflar arasında düzenlenmiş olan satış vaadi sözleşmeleri tapu kütüğüne şerh edilmesini taraflardan herhangi biri talep edebiliyor. 


Sözleşme noterde usulüne uygun olarak düzenlendiği takdirde tapu kütüğüne şerh edilmese dahi geçerli oluyor. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için ise noterde düzenlenmiş olması gerekiyor.


Sözleşme için noterde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor.  İşte Taşınmaz satış vaadi noter harcı 2017...


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2017! 

- Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifenin 12 nolu Pozisyonu uyarınca sözleşmede yazılı bedel ile kayıtlı değerin yüksek olanından binde 6,83 oranında harç tahsili gerekiyor.


- Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret tahsil edilir.


- Satış vaadinin devrinde tesisinde ki harçlar ve vergiler alınır ancak eski şerhin terkini için ayrıca harç alınmıyor.


 

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi örneği 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com