19 / 04 / 2024

Tapuda alıcıdan istenen belgeler 2016!

 Tapuda alıcıdan istenen belgeler 2016!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış ve devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda alıcıdan istenen belgeler nelerdir? İşte tapuda alıcıdan istenen belgeler 2016...


Tapuda alıcıdan istenen belgeler 2016!

Taşınmaz malların bir başkası adına tescil edilmesi için devir işlemlerinin tapu müdürlüklerinde yapılması gerekiyor. Tapuda yapılacak alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor.


Tapu devri için randevular internet üzerinden alınabildiği gibi, 15 Eylül 2014 tarihinden Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezi (ALO 181) aranarak telefonla da alınabiliyor. 


Tapu alım satım işlemlerinin gerçekleşeceği gün ve saatte tarafların ya da vekillerinin müdürlükte bulunmaları gerekiyor. Randevu gününde bulundurulması gerekli olan bazı belgeler yer alıyor.   Peki tapuda alıcıdan istenen belgeler nelerdir? İşte tapuda alıcıdan istenen belgeler 2016...


Tapuda alıcıdan istenen belgeler 2016...

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

 

Tapu devir işlemleri için ödenecek bedel ise tapu satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Tapu harcı oranı, binde 20 olarak tespit ediliyor. 


Gerekli tutar hem alıcıdan hem de satıcıdan alınıyor. Ancak kimi zaman tarafların aralarında yaptıkları anlaşmaya göre bu bedeli yalnız alıcı da ödeyebiliyor.  

Daire satışında tapu masrafı ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com