20 / 04 / 2024

Tapu işlemleri nelerdir?

 Tapu işlemleri nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasıyla ve eksiksiz bir şekilde yapıldığı takdirde süreç sorunsuz bir şekilde işliyor.Peki tapu işlemleri nelerdir?işte tapu işlemleri hakkında bilinmeyenler..


Tapu işlemleri nelerdir?

Taşınmazlarla ilgili alım satım işleri tapu dairelerinde gerçekleşiyor.Bu işlemler gerçekleştirilirken tapu ile ilgili prosedürleri bilmek ve uygulamak alım satım işlemini daha da kolaylaştırıyor.


Tapu işlemleri işlemleri için ilk olarak randevu alınması gerekiyor. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile birlikte online randevu alınabiliyor. Randevular, T.C Kimlik ve Tapu Senet Bilgilerine göre müdürlük kontenjanına göre alınabiliyor.


Tapu işlemleri için gerekli evraklar şunlardır:

Satıcı için;

-6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, 

-Nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, 

-Temiz belgesi.


Alıcı için;

-6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf,

-Nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.

-Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi,

-Ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekiyor.


Randevu alırken Nüfus Cüzdanı ve Tapu Senedi belgesinin olması gerekiyor.Randevuya saatinden 15 dakika önce başvuruda bulunulması gerekiyor. Randevuya gecikme durumunda randevu iptal ediliyor.1 yıl içinde aynı TC Kimlik ve Tapu Senedi için alınan randevu her hangi bir sebepten dolayı 3 kere gerçekleşmezse 1 yıl içinde yeni bir randevu verilemiyor.Gerçek veya tüzel kişiler aynı gün için tek bir randevu alabiliyor.



Tapu döner sermaye harcı 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com