25 / 04 / 2024

Tapu işlemi ne kadar sürüyor?

Tapu işlemi ne kadar sürüyor?

Tapu işlemleri, tapu dairesinden alınan randevuyla hem alıcı hem satıcı tarafından kolaylıkla gerçekleşiyor.Tapu alım satımı işlemleri belirli bir sürede halledilebiliyor.Peki tapu işlemleri ne kadar sürüyor?İşte tapu işlemleri süresi..


Tapu işlemi ne kadar sürüyor?

tapu işlemleri zorlu ve uzun bir süreçmiş gibi görünüyor.Fakat tapu işlemleri sırasıyla ve kurallarına göre gerçekleştiğinde bir sorun teşkil etmiyor.


Tapuda devir işlemleri için birtakım evraklar gerekiyor.Bunlar:

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

- Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belgedir.


Tapu devir işlemleri için ödenmesi gereken harçta bulunuyor.2015 yılı için binde 20 olarak belirleniyor. Yapılan gayrimenkul satış bedeli üzerinden binde 20 oranındaki bedel, hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı olarak ödeniyor.


Tapu işlem süresi..

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için ilk önce online randevu alınması gerekiyor.Tapu işlemleri için söz konusu işlem süresi, Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiyor.


Tapu işlemleri başvurusu için Tapu müdürlüğüne gelen kişi evraklarını teslim ettikten sonra süreçle ilgili olarak sms yoluyla bilgilendiriliyor.


Tapu işlemleri erken randevu alınması ve yoğunluk olmaması halinde bir günde de bitebileceği gibi; çok yoğunluk olması durumunda iki üç günü bulabiliyor.


Tapu devir işlemleri için ödenmesi gereken miktar 2015 yılı için binde 20 olarak belirleniyor. Yapılan gayrimenkul satış bedeli üzerinden binde 20 oranındaki bedel, hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı olarak ödeniyor.



Tapuda tevhit ne demek?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com