20 / 04 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

 Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Tapuda gayrimenkulün gerçek değerinden eksik beyan veren ancak daha sonra cezayı ödemek istemeyen kimseler Maliye bu durumu farketmeden pişmanlık dilekçesi verebiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Tapu harcının bilerek veya bilmeyerek eksik yatırılması durumunda Maliye tarafından fark edilmeden farkın ödenmesi, cezalı duruma düşüp yüklü faizler ödemekten kişiyi kurtarabiliyor.

Bu duruma düşmemek için tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile harç ödenilen vergi dairesine başvurarak tapu harcının eksik ödendiğini geri kalan ücreti ödemek istendiği belirtilebiliyor.

Bu durumda da yalnız tapu harcı pişmanlık zammı gibbir ücret bulunuyor. Bunun dışında da alım-satım işleminde bulunan diğer şahsın da tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile aynı tutarı ödemesi, ileride yüklü faiz vermemesi adına yararlı oluyor.Peki tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Tapu bedelini eksik beyan eden ancak bu cezayı ödemek istemeyen kimselerin vermesi gereken pişmanlık dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..

............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.

ADRES:

.../..../....                                                                                                  

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza

EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi

Tapu harcı pişmanlık zammı 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com