20 / 04 / 2024

Tapu harcı nereye ödenir 2018?

 Tapu harcı nereye ödenir 2018?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen hizmet karşılığında, alıcı ve satıcı tarafından tapu masrafı olarak bilinen tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki tapu harcı nereye ödenir 2018? diyorsanız işte yanıtı...


 

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen hizmet karşılığında, alıcı ve satıcı tarafından tapu masrafı olarak bilinen tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı, satışa konu olan taşınmazlar için Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen oran üzerinden hesaplanıyor. 


Mevcut uygulamada tapu harcı, alıcı ve satıcı için ayrı ayrı olarak hesaplanmakta olup konut satış değeri üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. 


Ayrıca, tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için , tapu harç parasının yanı sıra döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor. 2018'de tapu satış döner sermaye harcı 103 lira 50 kuruş olarak tahsil edilecek.


Peki tapu harcı nereye ödenir 2018?  İşte tapu harcı ödenen bankalar 2018..


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor.


Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiş olup; Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM'ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.


 

Tapu harcı nereye ödenir 2018?


- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.


- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.


- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.


- OYAK BANK T.A.Ş.


- ŞEKERBANK A.Ş.


- T.C. ZİRAAT BANKASI


- T.GARANTİ BANKASI A.Ş.


- T.HALK BANKASI T.A.Ş.


- T.İŞBANKASI A.Ş.


- TURKISH BANK


- YAPI VE KREDİ BANKASI



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com