28 / 03 / 2024

Tapu döner sermaye masrafı 2017!

Tapu döner sermaye masrafı 2017!

Tapuda ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor. Ayrıca tapu döner sermaye masraflarının da ödenmesi gerekiyor. İşte tapu döner sermaye masrafı 2017...


Gayrimenkullerin alım satım işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devir masrafları, taraflar arasında yapılan gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Ödenecek tutarla ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor.


2016 yılında 87,25 TL olarak tahsil edilen tapu döner sermaye hizmet bedeli 2017'de 90,50 TL oldu. İlave hizmet bedeli ise 2016'da 11,75 TL iken 2017'de 12,25 TL'ye yükseldi.


Döner sermaye hizmet bedeli hesabı

Döner sermaye hizmet bedeli hesabı, yöresel katsayı ile hizmet bedelinin çarpılması ile yapılıyor.


Tek işlemde bir adet bağımsız bölüm satışı yapılıyorsa bir adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil ediliyor. Eğer tek işlemde birden fazla bağımsız bölüm satışı yapılıyorsa bağımsız bölüm sayısı adedince döner sermaye hizmet bedeli tahsil ediliyor.


Tek işlemde bir adet taşınmazın satışı yapılıyor ise bir adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil ediliyor. Tek işlemde birden fazla taşınmazın satışı yapılıyor ise ilk taşınmaz için bir adet döner sermaye hizmet bedeline ek olarak, ilave her bir taşınmaz için Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil ediliyor.


 

Tapu masrafları 2017!

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com