19 / 04 / 2024

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği!

 Tahliye taahhütnamesi geçerliliği!

Konut sahibi ile kiracı arasında yapılan, kiracının konutu belirli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge tahliye taahhütnamesi olarak biliniyor. İşte tahliye taahhütnamesi geçerliliği...


Tahliye taahhütnamesi geçerliliği!


Taahhütname, kelime manası bir şeyi yapmayı üstüne aldığını bildiren yazılı kâğıt olarak ifade ediliyor. Bir konut sahibi ile kiracı arasında yapılan, kiracının kiraladığı konutu belirli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge tahliye taahhütnamesi olarak biliniyor. Söz konusu taahhütnameye göre kiracı kiraladığı konutu taahhütnamede bulunan maddelere göre şartsız bir şekilde tahliye edeceğini beyan etmiş oluyor.


Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için; yazılı bir şekilde olması, ilk kira yılı içerisinde verilmemiş olması, hür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor. Kiracı ile mal sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesi var ise o yıl içerisinde kiracı tarafından verilen taahhütname geçersiz kalıyor. Bu nedenle tahliye taahhütnameleri kira sözleşmesinde daha sonra imzalanması gerekiyor.


Mehmet TAŞ/Konuttimes.com