29 / 03 / 2024

Tahliye taahhütnamesi 2017 örneği!

Tahliye taahhütnamesi 2017 örneği!

Kiracının belirlenen tarihte evi boşaltacağına dair imzaladığı belge, tahliye taahhütnamesi olarak ifade ediliyor. İşte tahliye taahhütnamesi 2017 örneği...



Tahliye taahhütnamesi örneği 2018!


Gayrimenkulünü kiraya veren kimseler, kiracısı ile tahliye taahhütnamesi anlaşması yapabiliyor. Kiracı çıkış taahhütnamesi ile kiracının evden çıkacağı kesin tarih belirlenmiş oluyor.


Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin imzalanabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Söz konusu kira taahhütnamesinin sözleşme kurulduktan sonra hazırlanmış olması gerekiyor. 


Ayrıca taahhütnamenin geçerli olabilmesi için;

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor,

- Yazılı olarak hazırlanmış olması gerekiyor.


Kiracı tahliye taahhütnamesinin noterde düzenlenmesi gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak kiracı çıkış taahhütnamesinin noterde yapılması halinde ileride çıkabilecek problemler karşısında ispat açısından önem taşıyor. Tahliye taahhütnamesi 2017 örneği aşağıda yer alıyor:


Tahliye taahhütnamesi 2017 örneği 


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :

 

TAHLİYE TARİHİ              :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ                     :

 

TAAHHÜT EDEN                      :

 

İMZASI                




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com