25 / 04 / 2024

Taahhütname nedir ?

 Taahhütname nedir ?

Taahhütname, kelime manası 'bir şeyi yapmayı üstüne aldığını bildiren yazılı kâğıt' olarak biliniyor. Peki taahhütname nedir? İşte yanıtı...


Taahhütname nedir ?


Kişinin kendi ad ve hesabına, bir gerçek kişi veya tüzel kişiye karşı, sözleşmeli ya da sözleşmesiz olarak, bir işin yapılmasını veya bir şeyin teslimini üstlendiğini gösteren belgeye deniyor.


Herhangi bir işletmenin veya unvanın tescilini isteyen gerçek kişi veya ticaret şirketleri dahil olmak üzere tüzel kişiler ile bunların yetkili kıldığı diğer kişilerden müdürlükçe tescil dilekçesi ve imzalara ait belgelerden ayrı olarak taahhütname isteniyor. Taahhütnamede; işletmenin unvanı, sermayesi, merkezi, işletmenin açılış tarihi ve bu tarihteki gerçek faaliyetinin konusu NACE koduyla birlikte açıkça gösteriliyor. Taahhütnamenin altına içerdiği bilgilerin doğru olduğu, aksinin tespit edilmesi durumunda sorumluluğun taahhütnameyi imzalayan kişi ya da kişilere ait olduğu yazılarak imzalanıyor. Ticaret siciline Türk Ticaret Kanununa uygun bir şekilde bu şekli ile veriliyor.


Taahhütnamede yer alması gereken bilgiler başvuru dilekçesinde de beyan edilebiliyor. Bu durumda ayrıca taahhütname aranmıyor.


Mehmet TAŞ/Konuttimes.com